Celebrity News

Sestra Srđana Dragojevića se zamonašila i sad se zove Amfilohija: Pogledajte kako ona izgleda, mantija joj prekriva sve osim lica (FOTO)

Sestra Srđana Dragojevića odabrala je svoj put

Sestra Srđana Dragojevića se zamonašila i sad se zove Amfilohija: Pogledajte kako ona izgleda, mantija joj prekriva sve osim lica (FOTO)

Ata Images

Sestra Srđana Dragojevića se pre 25 godina zamonašila.

Na spisku mnogih filmova i serija koji su obeležili domaću kinematografiju stoji istaknuto njegovo ime, a samo neki od njih su "Parada", serijal "Mi nismo Anđeli", film "Lepa sela lepo gore"... Ipak cenjeni reditelj SrđanDragojević se u javnosti ne eksponira često, intervjue daje samo kada za to ima dobar povod, a o porodičnom životu gotovo da i ne govori.

Foto: Jovana Bojković

 

 

Ipak, jednom prilikom otvorio je dušu i otkrio nešto više o svojoj porodici i detinjstvu.

- Leta sam provodio u Prokuplju kod bake i deke. Tamo sam bio tretiran kao “Beograđančić”. Odlazili smo na treninge bokserskog kluba Topličanin, koji je tada bio u usponu i imao velike zvezde kao što su Ristić, Šećirović. Onda su me nagovarali da boksujem malo sa Šećirovićem koji je bio nizak i izgledao slabašno, ali posle dva minuta sparingovanja bilo mi je jasno sve o životu - ispričao je svojevremeno Dragojević u jednom intervjuu za Plejboj.

Pročitajte: Srđan Dragojević otkriva - Upisao sam režiju zbog opklade, popularnost mi je izazvala zebnju

Tada je ispričao i neke mnogima nepoznate detalje, između ostalog i da se sestra Srđana Dragojevića zamonašila.

ATA Images

 

 

- Vaspitavani smo aposlutno na isti način i to je potvrda da poreklo i životne okolnosti sasvim ne determinišu čoveka. Očigledno da postoji sloboda izbora -rekao je pa dodao:

- Moja sestra je izabrala taj put, a ja ovaj, nažalost više svetovni nego što bi mi odgovaralo. U svakom slučaju, podržavam njenu odluku, iako mi je u prvom trenutku bilo teško da shvatim. Nisam bio iznenađen kada je odlučila da ode, ukapirao sam da je to jedan način života, pojednostavljeno da kažem - zanimanje.

 

Twitter

 

 

Kada je pre dve godine snimio film “Nebesa”, koji je dostigao zapaženi uspeh, priznao je da je njegovo dublje interesovanje za hrišćanstvo počelo sagledavanjem razloga zašto je sestra Srđana Dragojevića, danas monahinja Amfilohija, pre 25 godina odlučila da ode u manastir.

- Uvek me je intrigirala njena odluka da život posveti Bogu. Na neki način, i umetnici imaju sličan poziv, neku vrstu asketizma, makar oni koji pokušavaju da se posvete istini, i da kroz svoje filmove možda utiču na ljude da budu bolji - istakao je on.

 

Komentari (0)

Loading