Celebrity News

RANO JE, MNOGO JE RANO: Tuga na ispraćaju Jagoša Markovića, bivša žena reditelja slomljena

Bivša žena Jagoša Markovića neutešna

RANO JE, MNOGO JE RANO: Tuga na ispraćaju Jagoša Markovića, bivša žena reditelja slomljena

ATA Images

Bivša žena Jagoša Markovića uplakana na komemoraciji, nakon reči glumice Radmile Živković potpuno se slomila.

Komemoracija povodom iznendne smrti reditelja Jagoša Markovića danas je održana u Narodnom pozorištu i okupila je impozantan broj poznatih lica, njegovih kolega i prijatelja koji su došli da se oproste od velikana.

Ata Images

 

 

Uz upravnika Svetislava Buleta Goncića, kolegu Juga Radivojevića, dramaturškinje Moline Udovički Fotez, o preminulom reditelju je govorila, između ostalih, i glumica Radmila Živković, a njene reči toliko su bile emotivne da nema ko u sali nije zaplakao.

I bivša žena Jagoša Markovića, Vanja Milačić, vidno potresena prisustvovala je ovom skupu, a suze sa lica nije mogla da sakrije dok su salom odzvanjale ove reči: 

Ata Images

 

 

- Rano je, mnogo je rano. Ima jedna fotografija njega u radnoj sobi, kao dečak sedi i drži olovku u ruci i gleda pravo u kameru. Ima 6 ili 7 godina. Sa te fotografije vas gleda jedan čovek, a ne dete. A kao čovek je bio jedno ogromno dete. Mnogo je rano, nezamislivo je.

- Znam kako je vama koji slušate šta ćemo da kažemo i da svako od vas ima jednu fenomenalnu priču o Jagošu. Jednom mi je ispričao šta je bilo kada je bila sahrana Ljube Tadića. Jagoš je držao Miru pod ruku i rekao joj da je divno govorila, a ona je rekla: "Nije to ništa, tebi ću još lepše". I ja sad držim govor u ovakvom momentu kao da mi je Mira prenela - rekla je glumica i dodala: 

Pročitajte: Uplakane ćerke Jagoša Markovića prvi put u javnosti - Neme od bola primale saučešće na komemoraciji (FOTO)

- Jagoš je imao svoj put, putiće, morske struje. Putovao je svuda, putovao je svetlosnim godinama. Nikada više nećemo imati tu lepotu, bliskost i razumevanje. Izvinjavam se u svoje lično ime. Zvao me je gospođa Frojd, rođena Jung. Razumeli smo se pogledom, a on je bio ogledao. Gledavši sebe u tom ogledalu smo rasli zajedno sa njim kao ljudi i profesionalci.

- To ogromno ogledalo gde smo bili pomešani smo izgubili. Puklo je ogledalo. Ne sa namerom. Puklo je jer toliko onoga što je Jagoš imao u sebi ne može da stane u jedno ljudsko biće.

Ata Images

 

 

- Bio mi je prijatelj, drug, bila sam mu i mama i sestra i tetka. Vodili smo svakojake razgovore mimo scene. Voleo je svoju decu najviše na svetu, svoju Suzanu, Taru i onu koja mu je rodila decu, Sanju. On je zlo prikazivao preko dobrog. Tužna sam, jer je ovo moja poslednja uloga kod njega - rekla je Radmila Živković.

Bivša žena Jagoša Markovića na ove reči potpno se slomila, a da je bol u ovom trenutku neizmerna vidi se i na njenom uplakanom licu.

Komentari (0)

Loading