Celebrity News

Trebalo bi to đubrište raščistiti: Mirjana Karanović za Story o temi koja je paralisala Srbiju

Borba Mirjane Karanović godinama traje

Trebalo bi to đubrište raščistiti: Mirjana Karanović za Story o temi koja je paralisala Srbiju

Nemanja Vojnović @SKY PHOTOGRAPHY

Umetnica Mirjana Karanović (66) nikad nije krila kada se oseća loše, a još manje kada je dobro. Zato se nismo začudili kada je nekoliko meseci odlagala intervju zbog privatnih problema, a bilo ih je dosta.

Eksces s komšinicom koji je rezultirao krivičnom prijavom, saobraćajna nezgoda koju je doživela, zgrada koja se zida pored njene i praktično joj zatvara pogled... Bilo je i lepih stvari, poput novih uloga i nagrade „Pavle Vuisić”, koju je nedavno dobila. Borba Mirjane Karanović traje godinama, a glumica s nama deli svoja promišljanja o životu, ali i oktriva šokantni detalj o svojim studentima.

Kako se borite protiv negativnih situacija u životu?

– Teško. Za borbu protiv loših stvari koje vam se dešavaju u životu, mislim da bi trebalo uraditi najtežu stvar: kada padnete, morate da naterate sebe da ustanete i da krenete iako, možda, u tom trenutku ne znate gde biste. Ne znate ni gde ćete završiti, ni kako će se sve dešavati dalje u životu i šta će biti u budućnosti, da li će vas nešto pregaziti i kad ustanete i krenete, ili ćete stići negde gde je mnogo bolje. Život je to. Često završiš na dnu, ali radi se o tvojoj odluci i nečemo što možeš da menjaš. Svaki čovek ima mogućnost da menja svoj život, da odluči da li će ostati na dnu ili će napraviti prvi korak.

Pročitajte: Dečko Mire Karanović je prezgodan i MNOGO MLAĐI-  Glumica konačno objavila prvu zajedničku fotografiju, sve puca od ljubavi

Svedoci smo borbe protiv se*sualnog nasilja, jeste li se vi, ili neko koga znate, susretali s tim tokom karijere?

– Kada sam bila početnik, mlada glumica, imala sam sreću, ali susretala sam se s raznim vidovima manipulacije. Nisam nikad bila fizički zlostavljana niti ucenjivana – valjda što sam imala sreću da se još na početku karijere pozicioniram kao karakterna glumica. Ali znam da su mnoge moje studentkinje, pa i studenti, bili i još uvek su žrtve zlostavljanja – i to na razne načine – neki seksualnog zlostavljanja i ucenjivanja.

O tome se danas mnogo priča i trebaće vremena svima da prihvate neka nova pravila u kojima se ne podrazumeva da ako si na nekom višem položaju, tu moć možeš da demonstriraš ucenjujući i gradeći situaciju u kojoj možeš da dobiješ šta god želiš pomoću moći. Sada je važno o tome govoriti, iako su ljudi danas nervozni, i dosta im je toga, i misle da je to previše. I misle da bi trebalo da se vratimo na staro, na to neko „divno vreme“ u kom smo svi ćutali i pravili se da je sve u redu. Nije u redu i trebalo bi to đubrište raščistiti, što je više moguće.

Ceo intervju i još ekskluzivnih priča pročitajte u novom broju magazina "Story" koji je u prodaji od 18. oktobra 2023. godine.

story

 

 

Komentari (0)

Loading