Celebrity News

Dao bih sve što imam za jedno Andrejevo zdravo: Tužan dan za Peđu Mijatovića

Sin Peđe Mijatovića i Elene Karaman danas bi proslavio rođendan

Dao bih sve što imam za jedno Andrejevo zdravo: Tužan dan za Peđu Mijatovića

Profimedia

Sin Peđe Mijatovića i Elene Karaman preminuo je kada je navršio 13 godina, što je za roditelje bio najveći životni udarac, od koga se i danas oporavljaju. Danas bi Andreju bio rođendan i za roditelje je ovo posebno bolan dan.

Peđa nikada nije krio da bi sve što je stekao dao, samo da čuje glas svog sina. Svojevremeno, sa drugom suprugom, Anetom i ćerkama, živeo je u Valensiji, kako bi bio što bliže ustanovi, u koju je Andrej bio smešten, tokom borbe sa cerebralnom paralizom.

Pročitajte: Ni skladnijeg para, ni burnijeg razvoda - Pogledajte JEDINU FOTOGRAFIJU iz perioda najveće ljubavi Elene Karaman i Peđe Mijatovića

- To su momenti kada shvatite da sve što imate i što možete da stvorite ne može da vam pomogne. Rešenje ne zavisi od vašeg uspeha, niti kontakata ili novca, jednostavno ste u božjim rukama i jedino vam preostaje da se molite da bolest prestane - otkrio je fudbalski as svojevremeno u emisiji Mire Adanje Polak i sa bolom u glasu dodao:

Una TV printscreen

 

- Moram da priznam da je čitava ta situacija u velikoj meri uticala na moje emocionalno sazrevanje, kao i odnos prema uspesima. Naime, kad god bi mi kroz glavu prolazila euforija i ludilo zbog postignutih golova i navijača, Andrej je dobijao neku od svojih kriza. Često je završavao u bolnici, što sam shvatao kao opomene. U smislu: 'Sve ti to, druže, dobro radiš, ali život je nešto potpuno drugo'. Sve što sam u životu stekao menjao bih za život, zdravlje ili samo jedno Andrejevo 'Zdravo, kako si'.

Sin Peđe Mijatovića i Elene Karaman dugo se borio sa opakom bolešću, a onda je u trinaestoj godini života preminuo.

Pročitajte: Bila sam na ivici samoubistva - Elena Karaman otkrila užasne detalje braka sa Peđom Mijatovićem i zašto je ostavila bolesno dete u Španiji

O Peđinom nasledniku iz prvog braka, svojevremeno je govorila i njegova supruga Aneta:

- Bio je srećno dete iako nije govorio ni hodao. Bio je inteligentan, ali je živeo u telu sa kojim nije mogao da se skladi. To su teške stvari. U četrnaestoj godini nas je napustio. Stravičan udarac za Peđu. Andrej je uživao u društvu sestara, kao i one s njim. Postale su bolje osobe zahvaljujući njemu.

Andrej je borbu za život izgubio 2009. godine, a danas bi napunio 27 godina. Ovaj težak dan, u svom domu obeležila je i Elena.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading