Celebrity News

Jednom pevaču slomila srce, drugom načisto zagorčala život: Ona je "DIVNA, CRNA ŽENA" iz pesme Krunoslava Slabinca

Kićo Slabinac posvetio pesmu ženi koju svi znamo

Jednom pevaču slomila srce, drugom načisto zagorčala život:  Ona je "DIVNA, CRNA ŽENA" iz pesme Krunoslava Slabinca

Ata Images

Iza sebe je ostavio mnoge hitove, ali jedan, poseban, otpevao je pre nekoliko decenija i jednako je popularan i danas, a u pitanju je pesma "Zbog jedne divne, crne žene".

Kićo Slabinac posvetio pesmu ženi koju svi znamo, zbog brobe koju vodi sa jednim pevačem.

— Ali, da sam znao koliko ću zbog toga propatiti i drugima naneti bola, ne bih ništa pisao... Prestao bih da pevam. No, da krenem od početka. Odleteo sam u Njurork na turneju i tamo, sticajem okolnosti, upoznao divnu crnokosu devojku.

Pročitajte: Bez najave! Mirjana Antonović stigla u Beograd, Miroslav ne sluti šta se sprema (FOTO)

Zaljubio sam se kao dečak. I kao uvek u našoj profesiji, dolazi ono najteže. Odlazak. Ne znam da li su to već godine, ili sam po naravi takav, ali sam u avionu strašno patio. U toj srebrnoj ptici su se svi oduševljavali izlaskom sunca, a ja sam sedeo tužan i sam.. — otkrio je u Plavom Vijesniku i dodao da ju je napisao u jednom dahu.

Tu sam napisao tekst a kompozicija mi je već polagano sela u uvo... U Zagrebu sam je završio, a zatim snimio na ploču. Postala je tražena jer je iskrena i napisana u jednom dahu.

ATA Images

 

 

— Naše poznanstvo i ljubav povredili su me na vrlo grub način. No, da kažem malo više o toj tajanstvenoj, kako su je neki nazivali. Zove se Mira i rodila se i živela u našoj zemlji sve do svoje 4. godine. Zatim je otišla u Sjedinjene Države. Posle toliko godina, sada je došla ovamo i nakon mesec dana pojavio se mali intervju u jednom listu. Šta je tu svega nadrobljeno! Nisam verovao svojim očima. Žao mi je zbog nje. Jedna iskrena inspiracija i ljubav tako su povređene.

— Nije mi jasno zašto su se okomili na mene. Ja ni od koga nisam sakrivao Miru, vodio sam je svuda sa sobom, i na izlete, i na koncerte. Volimo se iako je pre bila udata, a to je zaista samo naša stvar. Zašto nisu mogli da budu kavaljeri prema jednoj ženi a ne da je bezobzirno napadnu kojekakvim izmišljotinama.

Naime, pomenuta Mira bila je Mirjana Antonović, poznata i po svojoj borbi s Miroslavom Ilićem na sudu i sporovima koje su vodili kako bi dokazala da je pevač narodne muzike otac njenog sina Devina. I Mira pamti Kiću po najlepšem i naziva ga jednom od svojih najvećih ljubavi, prenosi Glossy.

— Bila je to velika, mlada, nevina ljubav. Bili smo jako mladi, gotovo deca. Mislim da se samo jednom u životu na taj način može voleti, i to se pamti. Bez obzira na to šta se dogodi posle, bez obzira na to kuda vas odvedu životni putevi, takve se ljubavi pamte.

— I... iz takve ljubavi može nastati mnogo toga, kao što se rodila i ova pesma. Kada se iskreno voli, onda se to samo od sebe dogodi — rekla je Mirjana o ljubavi s pokojnim Kićom, s kojim četrdeset godina nije bila u kontaktu.

Komentari (0)

Loading