Celebrity News

Anita, ne plači, ljutiće se Žarko! Reči Irfana Mensura odjeknule na komemoraciji Lauševiću!

Komemoracija povodom smrti Žarka Lauševića održana danas u JDP-u

Anita, ne plači, ljutiće se Žarko! Reči Irfana Mensura odjeknule na komemoraciji Lauševiću!

Ata Images

Komemoracija povodom smrti Žarka Lauševića upriličena je danas u 11 sati u Jugoslovneskom dramskom pozorištu. U glumčevo matično pozorište došle su brojne kolege kako bi se oprostile od velikana srpskog glumišta.

Brojni glumci, kolege i prijatelji prilazili su uplakanoj udovici Aniti, koja je uz Žarkovu decu, Asju, Dušana i Janu primala saučešće.

Pročitajte: Bio mi je kao sin, drug, brat i kolega - Petar Božović se oprostio od voljenog prijatelja - Zbogom, dragi naš Žarinjo

Sa bolom na licima i suzama u očima, slušala je porodica reči i sećanja, o glumcu i njegovom životu i ličnosti.

Ata Images

 

Okupljenima se prvi obratio Milutin Mima Karadžić, koji je bio glumčev dugogodišnji prijatelj i kum. Zatim su svoja sećanja na Žarkov talenat i blisko prijateljstvo sa njim podelili Svetlana Bojković i Irfan Mensur.

Ata Images

 

- Nemojte da je ko suzu pustio, Anita, Branka, deco, dragi prijatelji. Ljutiće se Žarko, znam ga. Svi su već sve rekli i zapisali i meni nije ostalo ništa, ostala su mi samo sećanja. Da bih se prisetio, napravio sam puškice. Napisao sam sve na ruci. Šta će meni nedostajati. Nedostajaće mi naši razgovori dok je bio u Njujorku, tekstovi koje mi je slao još nedopisanih knjiga sa pitanjem "šta misliš" i ja sam nekad mislio... nedostajaće mi preporuke koje knjige da pročitam i koje je kupovao. Nedostajaće mi ono što sam mu preporučivao. Nedostajaće mi jedan poklon koji sam dobio od njega, neke žute čarape. Nedostajće mi naše šetnje. On upali kameru na svom telefonu pa šetamo Njujorkom, a onda ja upalim kameru posle par dana pa šetamo Beogradom, a on mi kaže "lakše malo, da uživam". Dragi moji, ode Žarko, ali ja ne pristajem na to jer nije fer - odjeknule su reči Irfana Mensura salom.

Ata Images

 

Pogledajte ko je sve došao da se oprosti od Žarka Lauševića:

Ata Images

 

Ata Images

 

Ata Images

 

Ata Images

 

Ata Images

 

Ata Images

 

Ata Images

 

Ispraćaj i kremacija biće obavljeni na Novom groblju u Beogradu sa početkom u 14 časova.

Komentari (0)

Loading