Celebrity News

Od mnogih napravio zvezde, a svi su ga zaboravili: Neposredno pred smrt Minimaksa pogodila tragedija, preminuo je na jeziv način

Smrt Milovana Ilića Minimaksa na rubu zaborava

Od mnogih napravio zvezde, a svi su ga zaboravili: Neposredno pred smrt Minimaksa pogodila tragedija, preminuo je na jeziv način

Pink/Youtube printscreen

Smrt Milovana Ilića Minimaksa sušta je suprotnost njegovoj životnoj priči. Čovek neverovatne harizme, koji je proslavio „talk show“ kao televizijski format kod nas i proslavio brojne estradne ličnosti, preminuo je zaboravljen, posle tragedije koja ga je slomila.

Pre nego što ga je smrt odnela, Minimaks se suočio sa spoznajom da boluje od žutice, što mu je značajno usporilo rad jetre. Iste godine saznali su da njegova supruga Biljana ima kancer dojke.

Pročitajte: Pretužno - Nedelju dana pred koncert u Beogradu smrt u domu Dragane Mirković - Toni neutešan

Minimaks je saznanje o supruginoj bolesti teško podneo. Bilja je otišla na pregled zbog deformiteta na dojci, a lekari su dijagnostikovali maligni tumor četvrtog stadijuma koji je već zahvatio kosti. Bilo je kasno za hiruršku intervenciju.

Ova spoznaja Minimaksa je totalno porazila, tri nedelje ranije saznao je da mu je otkazala jetra. Tada mu je pozlilo i u besvesnom stanju prevezen je na VMA gde se posle detaljnih analiza i terapije oporavio.

- Nisam do sada znao da je jetra jedan od najbitnijih organa. Pre dvadeset dana jetra mi je otkazala. Mozak nije dobijao dovoljno krvi. Zato sam se osećao kao teško pijan čovek. Ovde su me doneli totalno ošamućenog. To je trajalo dva dana i jednu noć - rekao je u poslednjem intervjuu za "Gloriju" 2004. godine.

Pročitajte: Iznenada je preminuo, Ceca Kitić se oprostila od njega: Milane, neka te čuvaju anđeli

- Onda su mi, posle ispitivanja, našli čir, i na želucu i na dvanaestopalačnom crevu. Boravak u bolnici me je naučio da znatno manje razmišljam o poslu i obavezama. Shvatio sam da od lošeg raspoloženja i nerviranja nemam ništa i da samo zdrav mogu da budem od koristi ženi, deci, poslu, svima. Bolestan ne mogu ništa. Radim od 1957. i to je deo života bez koga ne bih mogao.

Preminuo je 10. februara u Padovi, skrhan bolom, jer je samo mesec dana ranije izgubio suprugu, koja mu je bila najveća ljubav i podarila mu dvoje dece, ćerku Anu i sina Vladimira.

U svojoj emisiji "Minimaksovizija" Minimaks, koji je za svoj rad nagrađen zlatnim vencem, proslavio je mnoge estradne ličnosti, a tokom teške bolesti niko ga od njih nije posetio.

Komentari (0)

Loading