Celebrity News

Tamara Vučić prvi put o gubitku bebe: Iskusila sam veliku tugu

Tamara Vučić je imala dva carska reza

Tamara Vučić prvi put o gubitku bebe: Iskusila sam veliku tugu

Screenshot youtube unicef

Malo ko pamti da je Tamara Vučić imala dva carska reza.

Prva dama Srbije pre naslednika Vukana, koji je na svet došao 2017. godine, bila je već jednom u drugom stanju.

Na njenu i žalost čitave njene porodice, prvu bebu je izgubila i to u poodmakloj trudnoći zbog čega joj je urađen carski rez.

Pročitajte: Pitala sam se zašto sam kažnjena - Bivši muž Snežane Savić u 76. godini dobio blizance sa njenom koleginicom

Kad se jednom žena porodi na ovaj način, lekari obavezno savetuju da i drugo dete na svet dođe istim putem. Tako je mali Vukan tri godine od bolnog iskustva stigao i usrećio roditelje.

Ata Images

 

Iako su na ovaj nemili događaj mnogi zaboravili, Tamara očigledno nije.

Ata Images

 

Ta tema je još uvek i čini se da će zauvek biti bolna za nju. Ipak smogla je snage da javno istupi i o tome progovori, pružajući pri tom podršku svim budućim mamama. Usput je uputila molbu lekarima i pozvala ih na stručnost i empatičnost.

- Kroz svoje iskustvo sam, kroz dva carska reza, prošla i tugu i radost porođaja. Ekstremne tuge i nesagledive radosti. 
 

Instagram screenshot

 

- I ta iskustva su postala neraskidivi deo mene, nesumnjivo čine deo mojih svakodnevnih emocija i misli. Ne samo mojih nego svih sa kojima delim svoj dan i svoj život.

- Zašto vam ovo govorim? Zato što ko zna koliko takvih žena dođe na vaš porođaj, sa koliko teških priča, emotivno iscrpljujućih, sa silnom željom i velikim strahom.

Pročitajte: Prva dama Srbije očarala na Svetosavskom balu - Haljina dostojna princeze, ali frizura je pravo iznenađenje (FOTO)

- Ako bih mogla nešto da vas zamolim. Nikada to nemojte da zanemarite i zaboravite. Vaša misija je da budete stručni i odgovorni isto koliko i da budete empatični - kazala je Tamara koja svoju traumu, kako tvrdi, svakodnevno proživljava i saosaća sa mnogim damama.

Instagram screenshot

 

Tamara Vučić dva carska reza pamtiće, jedan po boli, drugi po neopisivoj radosti, što je čini kompetentnom da da svoj glas po pitanju akušerskog nasilja, o kome već nekoliko dana slušamo, i daje joj za pravo da ukaže lekarima na greške koje svesno ili nesvesno prave.

Komentari (0)

Loading