Celebrity News

Vila u Perastu od istorijskog značaja u vlasništvu Saše Matića: Tik uz more, a njoj boravio ovaj velikan(FOTO)

Vila Saše Matića u Perastu - građevina od istorijskog značaja

Vila u Perastu od istorijskog značaja u vlasništvu Saše Matića: Tik uz more, a njoj boravio ovaj velikan(FOTO)

Antonio Ahel/ATAImages

Vila Saše Matića u Perastu - kamena vila na obali mora, sazidana još u 18. veku, nekretnina je od istorijskog značaja za ovaj mali, ali prelepi crnogorski grad.

Ova vila ima zanimljivu istoriju. Pripadala je porodici Balović, koja je svakog leta svoje gostoprimstvo pokazivala Petru Petroviću Njegošu, te je vladika dobar deo leta odmarao u vili koja je danas u vlasništvu mnogima omiljenog pevača.

vijesti/printscreen

 

- Znate da je tamo gde ja letujem nekada letovao Njegoš. Sad, kad odem tamo, kao da on letuje, otprilike se tako osećam. Ja se uvek osećam moćno i to je jedan od uslova da se osećam kako treba - ispričao je jednom prilikom za medije, te dodao da se u Perastu najlepše oseća u određeno doba godine:

- Ne volim tamo da idem stalno, najlepše mi je u septembru, nekako je to moje vreme za pravi odmor. Tada je tamo najlepše -  prenosi njegove reči Srpski telegraf.

Pročitajte: Daleko od luksuza, ali idealno za beg od svih - Zavirite u vikendicu Seke Sablić na crnogorskom primorju (FOTO)

Vila Saše Matića ima dva sprata, četiri spavaće sobe, kao i prostrani salon.

Baš u ovoj kući, Njegoš je 1844. napisao svoju najlepšu i jedinu ljubavnu pesmu "Noć skuplja vijeka".

vijesti/printscreen

 

 

Komentari (1)

Loading
Perast

12:01 05.02.2024

E jadni Peraste sto si docekao. Nekad velikani, danas dno. A ne znate ni ko su bili Balovici. Samo ste za Njegosa culi koji je tu bio samo GOST.