Celebrity News

Prve simptome osetila sam 2017. godine: Sanja Vučić za Story otvorila dušu - Nisam ni sanjala šta me čeka

Ispovest Sanje Vučić za Story

Prve simptome osetila sam 2017. godine: Sanja Vučić za Story otvorila dušu - Nisam ni sanjala šta me čeka

Amir Hamzagic/ATAImages

Ispovest Sanje Vučić za Story je iskrena, a pevačica je otkrila detalje stanja koje je prati već sedam godina, Hašimoto sindroma.

- Nastojim da dosta pričam o tome, jer kada su se meni javili prvi simptomi 2017. godine, nisam mogla ni da pretpostavim da bi oboljenje štitne žlezde moglo da bude u pitanju.

Svakodnevno mi se javljaju žene koje su preduzele mere da spoznaju svoje stanje, vođene mojim izjavama i iskustvima. Zahvalna sam na prilici da mogu nekome da pomognem, makar to bilo i kroz svoja nemila iskustva.

S druge strane, Hašimoto sindrom nije stanje tela povodom koga treba očajavati, jeste neprijatno i otežava kvalitet života, ali se naučiš da živiš s tim.

Da li taj zdravstveni problem ima veze sa zadirkivanjima zbog kilaže koja ste doživljavali u mladosti? Kako danas gledate na to?

M.M/ATAImages

 

 

- Zapravo ne, oduvek sam bila ješno dete i moji problemi sa kilažom su se zapravo rešili u pubertetu, štitna žlezda je proradila kasnije. I dalje su ostale neke posledice u samopouzdanju vezane za kilograme u detinjstvu, s čime, verujem, dosta devojaka može da se poistoveti.

Živimo u takvom društvu da je izgled od velike važnosti, posebno u javnom poslu, imam dosta oscilacija u kilaži, to dosta utiče i na moje raspoloženje, ali nastojim da se sa time izborim.

Jeste li bili nesrećni zbog tih komentara, kako ste ih tada doživljavali?

- Kao mala nisam bila toliko svesna tih “nedostataka” i uvek sam se čudila što sam predmet zadirkivanja. Zapravo, onda kada sam postala svesna svog tela u tom smislu bilo je kada sam prvi put smršala deset kilograma i videla sebe mršavu, tada su se aktivirale nesigurnosti.

Dotle, bila sam svesna da imam problem, ali sam neometano s tim živela, kad ono – međutim (smeh) - rekla je za Story Sanja.

Ata Images/Antonio Ahel

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading