Celebrity News

Supernamirnica koju Novak jede svakog dana: Bogata vitaminima, reguliše šećer, a o jednom morate voditi računa

Ishrana Novaka Đokovića uvek intrigira javnost

Supernamirnica koju Novak jede svakog dana: Bogata vitaminima, reguliše šećer, a o jednom morate voditi računa

Photo by Graham Denholm/Getty Images

Ishrana Novaka Đokovića uvek je omiljena tema. Najbolji teniser svih vremena hrani se na veoma specifičan način, godinama ne jede meso, a pridržava se i autofagije.

Pročitajte: Veljko nije mogao da ćuti! Evo kako se Gudelj ponaša prema mojoj Anastasiji

Dan uvek započinje čašom mlake vode, uradi vežbe, a onda i doručkuje.

 - Čim ustanem iz kreveta, najpre popijem veliku čašu vode sobne temperature. Kao što sam već kazao, izbegavam vodu s ledom, i to s razlogom. Kad popijete hladnu vodu, telo mora da pošalje više krvi u organe za varenje da bi se ta voda ugrejala do temperature od 37 °C.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 

Taj proces ima i svojih dobrih strana - zagrevanjem hladne vode troši se i koja kalorija više - ali isto tako usporava varenje i ne šalje dovoljno krvi tamo gde mi je potrebna: u mišiće. I zato ujutru, i u toku celog dana, pijem isključivo mlaku vodu.

Ishrana Novaka Đokovića je specifična

Posle malo istezanja i blagih gimnastičkih vežbi, spreman sam za doručak. Najčešće doručkujem 'superpahuljice' - otkrio je Nole, koji pored obroka ima dve užine, jednu pre i jednu popodne.

Za prvu užinu Novak bira hleb bez glutena ili krekere sa avokadom i tunjevinom, dok su popodnevna užina indijski orasi.

Ova supernamirnica je bogata vitaminina i mineralima, a zbog viskog sadržaja vlakana indijski orasi poboljšavaju varenje.

Ata Images/Antonio Ahel

 

 

Imaju nizak glikemijski indeks koji pomaže u sprečavanju skokova nivoa šećera u krvi. Važno je znati da je preporučena dnevna konzumacija 10 oraha.

Komentari (0)

Loading