Celebrity News

Jelena Đoković bez jedne namirnice ne može da zamisli dan: Ubrzava metabolizam i čisti toksine, a što je najbolje NE GOJI

Ishrana Jelene Đoković predmet je interesovanja javnosti

Jelena Đoković bez jedne namirnice ne može da zamisli dan: Ubrzava metabolizam i čisti toksine, a što je najbolje NE GOJI

Antonio Ahel/ATAImages

Ishrana Jelene Đoković česta je tema u domaćim i stranim medijima, a poznato je da supruga najboljeg svetskog tenisera ne jede namirnice životinjskog porekla još od studentskih dana.

- Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava - kazala je, dodajući da je važan i način pripreme hrane.

Pročitajte: Novak mi je rekao da više tako ne možemo! Jelena Đoković o prekretnici

- Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a 30 odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način.

Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak.

Antonio Anhel / Ata images

 

 

Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju - ispričala je u emisiji „Šta sam tebi i ko sam sebi” svojevremeno supruga Novaka Đokovića.

Ishrana Jelene Đoković je zdrava, a na njenom meniju nema mesa, šećera, ni mleka

Jelena gotovo svakoga dana jede „kraljicu semenki” koja je odlična zamena za meso. Ako postite ili ste vegetarijanac, svakako je uključite u ishranu jer je bogata vlaknima koja su neophodna za pravilan rad creva.

Za kinou kažu da je pravo kulinarsko čudo. Ako se doda kupusu, krompiru ili drugom povrću, donosi punoću ukusa koja se dobija samo kuvanjem mesa.

Bogata je vitaminima i amino-kiselinama koje ubrzavaju metabolizam, čiste telo i normalizuju njegovu funkciju. Budući da kinoa nema specifičan miris, jelima se dodaju beli luk i luk, ali i drugi začini.

 

Komentari (0)

Loading