Celebrity News

Sahranjena Slađana Milošević! Lešćem odzvanjaju njene pesme, brat Goran ne zna za sebe (FOTO)

Sahranjena Slađana Milošević - diva pop muzike

Sahranjena Slađana Milošević! Lešćem odzvanjaju njene pesme, brat Goran ne zna za sebe (FOTO)

Ata Images/Antonio Ahel

Sahranjena Slađana Milošević 

Na groblju Lešće u porodičnu grobnicu položeno je telo preminule pevačice, što je bila njena izričita želja.

Jelena Tinska smatrala je da ona treba da počiva na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana, međutim, ipak je urađeno po direktivi pop zvezde koja je dugo bolovala, a iznenada preminula 26. marta.

Pročitajte: Ovo je prvi znak retke bolesti sa kojom se dve godine borila Slađana Milošević

Na večni počinak uz njene numere rodonačelnicu novog muzičkog talasa ispratili su njen brat, bivši pevač grupe „Generacija 5” Goran Milošević sa suprugom, pevač Dado Topić, sa kojim je davnih godina ona snimila neprevaziđeni duet „Princeza”.

Na sahranu su došli i Peđa d Boj, Momčilo Bajagić Bajaga, Oliver Mandić, Dragi i Žika Jelić.

Da podsetimo, Slađana Milošević preminula je u zemunskoj bolnici, gde je provela poslednjih 10 dana života, budući da se lečila od infekcije pluća, što je bila samo jedna od dijagnoza.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Godine 1977, isplivala je na površinu jugoslovenske pop-rok scene, sa pesmom „Au, Au“ i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre „Bijelog dugmeta”.

Slađana je novim zvukom i odevanjem počela da ruši tabue, a kad je izdala pesmu pod nazivom „Seksi dama“, koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima, nastao je pravi šok.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Mnogi ne znaju da je njeno pravo ime Aleksandra, zapravo se može kazati da je najveći deo privatnosti Slađana ipak uspela da sačuva za sebe.

Prijatelji tvrde da je bila društvena, pozitivna, uvek spremna za šalu, pesmu i savet, što se u velikoj meri promenilo kada je obolela.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Bilo mi je baš žao što Slađana nije htela da se druži. Ona je mnogo volela svoje prijatelje, neko je ko vam uvek pošalje poruku: „Šta radiš ili kako si“ jer je veoma volela ljude. Bolest je dovela do toga da je bila neprepoznatljiva.

Pročitajte: Slađana Milošević preminula posle 2 godine borbe sa teškom bolešću koja je i mnogim lekarima nepoznanica

- Osušila se, slabo je izlazila iz kuće i gledala je da je niko ne vidi kad je išla u bolnicu na preglede. Znam da se nekima žalila na to kako su je tretirali u bolnici. Ne verujem da je sve bilo bajno i sjajno, ali isto tako ne verujem da je neko ko je doktor u stanju da maltretira pacijenta.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Naravno, danas svega ima i ko zna šta je tu istina, ali zaista se nadam da nije bilo ničega što je jezivo. Svakako je njen odlazak veliki gubitak - rekao je jedan od njenih prijatelja.

Veliki broj njih ipak došao je na Lešće kako bi „Princezu” ispratio na neki drugi svet, verovatno daleko lepši i po njenoj meri.

Dado Topić održao je dirljiv govor.

- Mnogo smo se družili, bila si brat, prijatelj... Nisam mislio da ćemo se ovako brzo rastati. Međutim, nas dvoje smo jedno drugom poklonili stihove i pretvorili u jednu divnu pesmu, baladu, koja nas je vezala i koja će ostati dugo u srcima svih koji su nas voleli i svima onima koji će nas voleti u budućim vremenima. Samo si jednom rekla u šali da svoje mesto vidiš među zvezdama, mislim da si bila u pravu. Bila si jedinstvena, drugačija od svih, a toliko blaga, mirna, iskrena sa svima koje si volela... Ostajem ovde, sretan što sam bio jedan od njih - rekao je Dado.

Antonio Ahel/ATAImages

 

 

Komentari (0)

Loading