Celebrity News

Svi je znaju kao balerinu a evo šta je po obrazovanju Lokica Stefanović: Na studijama je pronašla čoveka svog života (FOTO)

Obrazovanje Lokice Stefanović dovelo ju je do muža

Svi je znaju kao balerinu a evo šta je po obrazovanju Lokica Stefanović: Na studijama je pronašla čoveka svog života (FOTO)

ATA Images/Antonio Ahel

Niko nije ni pomišljao da je obrazovanje Lokice Stefanović, nekadašnje balerine i Čoline desne ruke, višeslojno. 

Leposava Stefanović može da se pohvali različitim znanjem i umećem. Bila je pedagog, profesor baleta, fitnes instruktor, ali iznad svega pionirka jugoslovenskog scenskog nastupa.

Pročitajte: Trik Lokice Stefanović koji je nasledila od majke - Dodajte ovo dok kuvate uskršnja jaja i imaće vatrenocrvenu boju

Šira javnost zna je kao vođu plesne grupe "Lokica", koju su sačinjavale devojke istih konstitucija, plesnih sposobnosti i kratkih, na paž ošišanih frizura, uglavnom ofarbanih u plavo.

Proslavila se sedamdesetih, osamdesetih godina, nastupajući sa jugoslovenskom muzičkom zvezdom Zdravkom Čolićem, ipak malo ko zna da je ona zapravo po profesiji arhitekta.

Ata Images/Antonio Ahel

 

Iako ju je ples oduvek opčinjavao, na nagovor oca završila je Arhitektonski fakultet. Jedno vreme se tim pozivom čak i bavila. 

Naime, jedno vreme radila je u Fabrici trikotaže u Kikindi, gde je sama kreirala modele, a mora se napomenuti da je projektovala zgradu od 11 spratova u Prištini.

Iako je posle otputovala u Njujork kako bi se u plesnom segmentu doškolovala u Američkom centru za ples na klasi Elvina Ejlija, donela je odluku da se vrati u rodni grad.

Ljubav prema roditeljima i očeva želja da postane inženjer i arhitekta odvela ju je u zagraljaj jednog arhitekte. Zorana Zakića za kojeg se udala 1983. godine i ubrzo sa njim dobila ćerku Ognjenu.

Pročitajte: Za njom je uzdisala Jugoslavija - Kako danas izgleda prva pratilja Zdravka Čolića

Nažalost, on je iznenada preminuo u 48 godini, što je iz korena promenilo Lokičin odnos prema životu i generalno karijeri.

ATA Images/M.M.

 

Danas ona živi daleko od javne scene, ne voli da se eksponira, okrenula se porodici koju čuva od radoznale javnosti.

Komentari (0)

Loading