Celebrity News

Pametna jeste, a da li baš toliko? Evo sa koliko godina je Milica Jokanović naučila da čita

Milica Jokanović je obrazovana

Pametna jeste, a da li baš toliko? Evo sa koliko godina je Milica Jokanović naučila da čita

RTS/printscreen/youtube

Milica Jokanović je obrazovana

Milicu Jokanović, koju smo upoznali u kvizu „Potera”, mnogi smatraju jednom od najpametnijih i najobrazovanijih žena u Srbiji. Da nisu daleko od istine, govori podatak da je Milica zvanično četvrta žena na planeti po znanju.

Promo

 

- To dostignuće sam ostvarila davno, ali je osećaj još uvek prijatan – skromna je Milica koja, kako kaže, ne spava na lovorikama.

Pročitajte: Javnost u šoku - TAJNA VEZA Jovana Memedovića i Milice iz Potere više ne može da se sakrije, ona je saopštenjem konačno sve priznala (FOTO)

- Konstantno iščitavam kvizašku literaturu, radim na sebi i ‘svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem’, kako bi rekao Emil Kue. Granice u kvizovima se svakodnevno probijaju i mislim da, ne samo ja, nego čitava srpska kviz zajednica, tek treba da se vinemo do zvezdanih visina  - smatra jedini ženski član u ekipi tragača.

Milica Jokanović završila je Pravni fakultet u roku i sa visokim prosekom.

Rođena je u Zenici, odakle je kao devetogodišnja devojčica došla u Beograd. Roditelji, profesori istorije i geografije, preneli su ćerki ljubav prema obrazovanju.

RTS/printscreen/youtube

 

Najsrećnije uspomene vezuju me za dane kada sam sa pokojnim ocem, koji je bio erudita, iščitavala enciklopedije – rekla je Milica jednom prilikom.

Pročitajte: Princeza od znanja na birou rada, Milica Jokanović - Još čekam stalni posao, nadam se da će jednog dana stići na moju adresu

Nestvarno zvuči podatak sa koliko godina je naučila da čita.

- Čitam od svoje treće godine. Knjigama koje sam pročitala broja se ne zna, ali kao što je poznato, kod literature nije bitan kvantitet nego kvalitet. Više vredi jedan roman Dostojevskog nego desetine ljubića i krimića - nema dilemu Milica Jokanović.

Komentari (0)

Loading