
Dejan Stanković progovorio o braku sa Anom: On je uticao da se oženim tako mlad
15/09/2025
10h
Ana i Dejan Stanković uplovili su rano u bračne vode, a nakon više od dve decenije odlučili su da se raziđu
Autor: Andrea Netović | 27/04/2024
ata images/zen
Recept Seke Aleksić za uskršnju tortu zgodan je za početnike
Estradna umetnica ne krije da obožava verske praznike, a u pravoslavnom duhu ona i njen suprug Veljko Piljikić vaspitavaju i svoje naslednike Jakova i mlađeg Jovana.
I pre nego što je postala majka Seka je uživala u pripremi praznične trpeze, dok sada naravno sa daleko većim poletom svemu pristupa.
Instagram screenshot
Za početak, a nekoliko dana ranije ona angažuje dekoratere specijalizovane baš za tu vrstu dekoracija, a s obzirom na to da im je saradnja sa folk zvezdom dugogodišnja unapred znaju šta bi je opradovalo, te pripreme koncept i pre nego što joj zakucaju na vrata vile u Staroj Pazovi.
Svake godine i Seka ima neku svoju viziju, a spoj te dve ideje uvek doprinosi bajkovitom domu u koji bi svako poželeo da svrati na dan Uskrsa.
Tu su šarena jaja, zeke u maloj i prirodnoj veličini, slama i brojni drugi detalji koji očaravaju pri prvom pogledu na trpezarijski deo i dnevni boravak.
Najviše u prazničnoj dekoraciji uživaju naslednici folk dive zbog kojih ona priprema i raznovrsnu trpezu.
Budući da pred Uskrs Seka, Veljko i deca poste u skladu sa tim priprema se deo slatkiša i slaniša.
Pexels
Nešto je posno, ponešto mrsno, nešto pevačica poručuje, dok veći deo priprema sama.
Na njenu tortu od šargarepe već su sve njene zvanice i ukućani navikli, a sve zato što je ukusna, istovremeno lagana za pripremu.
Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 180 g rastopljenog maslaca
- 60 ml ulja
- 2 kašičice arome vanile
- 300 g brašna
- 400 g očišćene šargarepe
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice soli.
Sastojci za fil:
- 400 ml krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 180 ml kisele pavlake
- 120 gr šećera u prahu.
Priprema:
– Umutiti prvo jaja, pa dodavati redom ulje, maslac, šećer, vanilu, a potom pomešane sve praškaste sastojke, brašno, prašak za pecivo, cimet, so. Na kraju se dodaju rendane šargarepe, sve se dobro promeša, izlije u pleh sa papirom za pečenje i peče u unapred ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Potrebno mi je oko sat i po da ga ispečem, a verovatno u širem plehu treba manje. Zatim za fil umutiti pavlaku i krem sir, dodati šećer, dobro sjediniti i filovati ohlađenu koru.
Pexels
- Služiti hladno, još je lepša kad odstoji dan, dva – poručila je Seka, te opisala kako izgleda Vaskrs u njenom domu.
– Navikli smo da praktikujemo naše rituale i zaista uživamo u prazničnim danima. Na Veliki petak farbaju se jaja u kući. Svaki put povećavam broj. Svake godine mi dođu dečaci i devojčice iz komšiluka. Pošto stalno zovu drugare iz drugih ulica, svake godine se povećava broj za deset jaja. Oni zvone i zvone, a ja im prethodno pripremim poklone i čokoladice, tako da znaju šta ih očekuje, pa uvek dođu sa kesama – rekla je ranije pevačica.
Dejan Stanković progovorio o braku sa Anom: On je uticao da se oženim tako mlad
15/09/2025
10h
Ana i Dejan Stanković uplovili su rano u bračne vode, a nakon više od dve decenije odlučili su da se raziđu
Zašto se Snežana Đurišić i Vanja nikada nisu venčali? Pevačica stavila tačku na spekulacije
15/09/2025
11h
Snežana Đurišić i Vanja Milošević iz jednog razloga nisu venčani
Atmosfera je bila sjajna, a on nikad elegantniji: Luka Raco podelio snimak sa venčanja
15/09/2025
13h
Objava Luke Raca naširoko se komentariše
Tužan i veoma emotivan dan: Novak Đoković o kraju karijere
15/09/2025
14h
Novak Đoković o kraju karijere
Komentari (0)