Celebrity News

Krštenje princeze Marije Karađorđević ujedinilo porodicu

Krštenje princeze Marije u kraljevskom kompleksu na Dedinju

Krštenje princeze Marije Karađorđević ujedinilo porodicu

Ana Marija Jovanović

Princ-naslednik Filip i princeza Danica Karađorđević upriličili su danas krštenje princeze Marije, njihove ćerke koja je rođena 5. novembra prošle godine.

Ana Marija Jovanović

 

Svečani čin odigrao se u dvorskoj Crkvi Svetog Andreja Prvozvanog, u kraljevskom kompleksu na Dedinju.

Pročitajte: Lepa vest stiže iz porodice Karađorđević - Porodila se Danica, devojčica ponela ime koje je bilo zabranjeno

Princezu Mariju krstio je patrijarh srpski gospodin Porfirije.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, krštenje princeze Marije obavljeno je u vodama koje su donete iz Dunava, Save, Drine, Vardara, Morave, Ibra, Žiče, Prizrenske Bistrice, izvora Svetog Joanikija Devičkog kod manastira Devič i Jadranskog mora.

Ana Marija Jovanović

 

Princeza Marija je nosila haljinicu od čipke koja je pripadala prabaki princa Filipa. Čuvana je u dvorcu "Villamanrique" nadomak Sevilje, koji je pripadao roditeljima princeze Marije da Glorije.

Ana Marija Jovanović

 

Kršteni kumovi princeze Marije Karađorđević bili su princ Nikolas od Rumunije i njegova supruga princeza Alina-Marija. Reč je o potomcima rumunske kraljevske porodice iz koje potiče kraljica Marija Karađorđević, čukunbaba malene princeze.

Ana Marija Jovanović

 

 

Prestolonaslednik Aleksandar, kao starešina Kraljevskog doma Karađorđević, ovim povodom je princezu Danicu i njenu ćerku Mariju odlikovao ordenom Svetog Save u prvom stepenu.

Ana Marija Jovanovic

 

Krštenju princeze Marije, osim roditelja i starijeg brata Stefana, prisustvovali su roditelji princa Filipa  - prestolonaslednik Aleksandar i princeza Marija da Glorija od Orleana i Braganse.

Ana Marija Jovanović

 

Zatim, roditelji princeze Danice, slikar Milan Cile Marinković i Beba Marinković, brat blizanac princa Filipa, princ Aleksandar, kao i sestra Sol Medina Orlean i Bragansa kontesa od Ampurija.

Ana Marija Jovanović

 

Tu su bili i princeza Katarina, prestolonaslednik David od Gruzije, nemački princ Albert fon Turn i Taksiskneginja Jelisaveta i Dragan Babić, knez Mihailo i kneginja Ljubica sa kćerkama Natalijom i Isidorom.

Ana Marija Jovanović

 

Komentari (1)

Loading