Celebrity News

Evo kolika će biti penzija Olge Odanović: Zakon je neumoljiv

Olga Odanović ide u penziju

Evo kolika će biti penzija Olge Odanović: Zakon je neumoljiv

ATA Images

Glumica Olga Odanović važi za jednu od naših najboljih glumica, ili bolje rečeno komičarki. 

Amir Hamzagic/ATA Images

 

Uprkos brojnim ulogama koje je do sada odigrala, čini se da joj je najveću popularnost donela čuvena Mileva, koju već nekoliko sezona glumi u humorističkoj seriji „Radio Mileva”.

Pročitajte: Kada se srodne duše prepoznaju - Glumački par ima neobičnu LJUBAVNU PRIČU, a ovako su odlučili da se venčaju

Gluma je sastavni deo Olginog života, i na poslu, i kod kuće, budući da se tom profesijom bavi suprug Dragan Petrović Pele, ali i njihova deca Lenka i Jakov.

- Sada radim više nego ikada. Nisam ovoliko radila ni kada sam bila mlada – priznala je Olga Odanović u razgovoru za emisiju „Una, due, tre”.

Dalibor Danilović

 

Ipak, zakon je neumoljiv. Cenjena glumica ovog leta puni 65 godina i stiče uslov za penziju.

- Ništa mi još zvanično nisu javili, ali kad me obaveste, otići ću u penziju bez ikakvih problema – poručila je Olga Odanović koja već uveliko igra penzionerku u seriji „Radio Mileva”.

- Meni penzija ništa ne znači. To će biti samo prekid radnog odnosa u Narodnom pozorištu, gde sam bila od 2006. godine. Za glumca penzija ne postoji – jasna je omiljena Mileva.

Pročitajte: Svi konačno na okupu - Pogledajte jedinu porodičnu fotografiju Olge Odanović i Peleta sa decom, zbog jednog detalja će vam poći suze

- Ja sam radoholik, volim svoj posao. Gluma je moja velika ljubav i velika potreba. To sam izabrala, to obožavam. Kada bih ponovo imala šansu za novi život, opet bih bila glumica – zaključila je.

Glumci, kao i ostali zaposleni u državnom sektoru, od Nove godine dobili su povišicu plate, tako da za prvake pozorišta iznose oko 100.000 dinara.

Penzije se, kako saznaje Kurir, za dramske umetnike kreću od 50.000 do 70.000 dinara. Na njihovu visinu utiče i to da li su bili u pozorištu ili su radili kao slobodni umetnici.

Komentari (0)

Loading