Praznična zakuska spremna za samo 20 minuta: Uz recept Marije Veljković nikad nije bilo lakše zadiviti goste
Praznici su vreme kada okupljamo voljene oko praznične trpeze, kako bismo proveli vreme sa najdražima i uživali u ukusnoj hrani. Praznična zakuska Marije Veljković idealna je upravo za ovakva okupljanja, a gotova je za svega dvadeset minuta.
Sastojci:
- okrugli hleb
- "camembert" sir
- suvi vrat
- kašika meda
- kašika maslinovog ulja
Pročitajte: Grickalice kao iz bioskopa - Marija Veljković ima sjajan recept, Rosa, Neva i Đurađ ga obožavaju
Priprema praznične zakuske Marije Veljković:
Okrugli hleb presecite horizontalno, tako da dobijete poklopac i "činiju". Veći deo hleba izdubite tako da u njega može stati "camembert" sir, koji ćete zaseći na kocke i preliti maslinovim uljem i medom. Sredinu koju ste izdubili iseckajte na male komadiće, prelijte ih maslinovim uljem i začinite po želji.
Instagram
Hleb sa sirom poklopite poklopcem od hleba, zatim na pleh stavite začinjenu sredinu i sve pecite dvadeset minuta na 180 stepeni Celzijusovih.
Instagram
Nakon pečenja, komadiće sredine zavijte u suvi vrat, zakačite ih čačkalicom i poređajte uz hleb sa rastopljenim sirom, u koji ćete umakati hlebaste krutone.
Instagram
Ova zakuska sjajna je za večeru sa najbližima uz čašu omiljenog vina.
Komentari (0)