Nataša Kojić u gibanicu stavlja tajni začin: Hrskava i preukusna
Youtube Screenshot/RTS
Nataša Kojić već neko vreme boravi u Srbiji, te je odlučila da sa svojim pratiocima iz Amerike podeli recept za jedno tradicionalno srpsko jelo - gibanicu.
Gibanica Nataše Kojić za nijansu je drugačija od tipične tradicionalne gibanice sa sirom i kajmakom, a tajna potpuno drugačijeg ukusa je u jednom začinu.
Pročitajte: Ovakvu još niste pravili! Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić idealne za nedeljni doručak, a gotove za manje od pola sata (FOTO)
Sastojci:
- Zrnasti sir
- Feta
- Jogurt
- Jaja
- Origano
- So
- Pola kašičice sode bikarbone
- Pola kilograma kora
- Puter
- Susam
Instagram
Gibanica Nataše Kojić - priprema:
Napravite smesu od sira, jaja i jogurta, potom dodajte začine po želji. Kore ređajte u pleh i filujte dobijenim filom, ravnomerno, svaku koru. Kada završite slaganje pite, završnu koru premažite istopljenim puterom i pospite susamom.
Pecite na 220 stepeni oko 25 minuta i poslužite sa jogurtom.
Komentari (0)