
Recept Danice Maksimović kojem ćete teško odoleti: Ručak rezervisan samo za prave hedoniste

Petar Đorđević
Glumica Danica Maksimović pleni neodoljivim šarmom i mladalačkom energijom, a ono što mnogi ne znaju jeste da ova dama poseduje i zavidno kulinarsko umeće. Iako u kuhinju najčešće ulazi tek u kasnim večernjim satima, ona uživa u pripremi jela koja bude sva čula, a jedno od takvih jeste i ono sa mesom koje nije tako često na našim trpezama.
Naime, recept Danice Maksimović za pačetinu u sosu od višanja koji glumica s ljubavlju sprema za posebne prilike, pravi je gastronomski doživljaj.
Pročitajte: Zašto bih se stidela? Ovako izgleda stomak žene od 70 godina: Danica Maksimović ponosno u bikiniju (FOTO)
Pačije meso, iako nepravedno zapostavljeno na trpezama, zahvalno je za pripremu i izuzetno ukusno kada se obradi na pravi način. Danica tvrdi da je tajna u sporom pečenju i bogatom sosu od višanja, koji mesu daje savršenu ravnotežu između slatkog i kiselog.
Ako želite da pripremite recept Danice Maksimović biće vam potrebni sledeći sastojci:
1 patka Pexels
mast
začini - so, biber, vegeta
višnje iz kompota
šećer
brašno
Priprema:
Patku dobro operite, očistite i začinite solju, biberom i vegetom. Premažite je mašću i stavite u rernu da se peče na 180-200 stepeni, u zavisnosti od veličine (oko 45 minuta po kilogramu).
Za sos napravite zapršku od masti i brašna, dodajte kompot od višanja, posolite, pobiberite i zasladite po ukusu. Na kraju, stavite komade pečene patke u sos i kuvajte još 5-10 minuta.
Pexels
Kao prilog, Danica preporučuje domaće njoke od krompira ili pariške knedle, a uz ovakvo jelo savršeno se slažu vina poput merloa, kabernea sovinjona ili crnog pinota.
Komentari (0)