Celebrity News

Miris Italije u vašem domu: Recept Vesne Dedić osvaja na prvi zalogaj

Recept Vesne Dedić isprobajte još danas

Miris Italije u vašem domu: Recept Vesne Dedić osvaja na prvi zalogaj

mirko tabašević

Televizijska voditeljka i spisateljica Vesna Dedić, osim što je uspešna u svom poslu, odlično se snalazi i u kuhinji i ne beži od vremena provedenim za šporetom. Oni koji je lično poznaju kažu da je sjajna domaćica,a među brojnim specijalitetima koje priprema, posebno se istakao recept Vesne Dedić za preukusno jelo iz italijanske kuhinje koje nema ko ne obožava.

Pročitajte: Recept Danice Maksimović kojem ćete teško odoleti - Ručak rezervisan samo za prave hedoniste

Reč je o špagetama u bolonjeze sosu, a iako je reč o klasičnom receptu, ona ga priprema na sebi svojstven način, s pažnjom prema svakom sastojku.

Kako je jednom prilikom priznala, ovaj recept Vesne Dedić među omiljenima je i njenoj ćerki Lenki.

Praktična žena/Youtube printscreen

 

 

 

- Podeliću sa vama moj način kako spremam jednostavnu pastu bolonjeze koju je moja kćerka najviše volela kada je bila mala, a i danas kada idem kod nje u inostranstvo, to je prvo što joj pravim i čega se uželi i pored najboljih italijanskih restorana -  rekla je svojevremeno Vesna za Svet , dodajući da joj ovaj domaći recept i dalje budi najlepše uspomene.

Za četiri osobe biće vam potrebno:

- 200 g sitno seckane dimljene slanine, 
- 400 g mlevenog junećeg (ili svinjskog) mesa,
- litar paradajz-pirea,
- četiri čena belog luka, 
-  prstohvat soli, 
- origana ili bosiljka, 
- malo bibera, 
- kašičica žutog šećera 
 - pakovanje taljatela.

Priprema: 

Prvo se na vrelom ulju proprži slaninica dok ne porumeni, zatim se dodaje paradajz-pire i ostavlja da se krčka 20 minuta.

Nakon toga se ubacuju začini i beli luk, pa sve zajedno krčka još 15 do 30 minuta - što duže, to ukusnije. Meso se posebno proprži i potom sjedini sa sosom. Na kraju se dodaje sitno seckani beli luk i šećer koji ublažava kiselinu paradajza.

 

Komentari (0)

Loading