Celebrity News

Hrskava piletina meka kao duša, a ne treba vam kap ulja: Tajna receptura iz kuhinje Seke Aleksić

Recept Seke Aleksić za hrskavu piletinu u kornfleksu - savršen spoj ukusa i zdravlja

Hrskava piletina meka kao duša, a ne treba vam kap ulja: Tajna receptura iz kuhinje Seke Aleksić

Promo

Folk zvezda Seka Aleksić poznata je ne samo po svom muzičkom talentu i harizmi, već i po tome što je izuzetno posvećena porodičnom životu i domaćinstvu. Na društvenim mrežama ona često deli trenutke iz kuhinje, pokazujući da je vrsna domaćica koja ume da spoji ukusno i zdravo, a tome u prilog govori i najnoviji recept Seke Aleksić koji je sa pratiocima podelila.

Ona je naime pripremila hrskavu piletinu u kornfleksu koja savršeno ide uz neki lagan i zdrav sos.

Instagram / Seka Aleksić

 

Recept Seke Aleksić brz je i jednostavan  za pripremu, a vaši ukućani neće moći da mu odole, posebno mališani.

U duhu Sekinog kulinarskog dara, evo recepta koji vam omogućava da i vi pripremite ovaj obrok kod kuće:

Sastojci:

• 500 g pilećeg filea (batak ili belo meso)

• 2 jaja
• 100 g kukuruznih pahuljica (kornfleksa)
• So, biber, beli luk u prahu, suvi začin po želji

Pročitajte: Vaskrs u domu Seke Aleksić ne može da prođe bez ove torte: Slatka je a pravi se od povrća 

Priprema:

Pileće filete isecite na manje šnicle ili štapiće. Posolite, pobiberite i pospite belim lukom u prahu.Kornfleks stavite u kesu i usitnite valjkom ili rukom, ali da ne bude previše sitan - treba da ostane hrskav.

Zatim umutite jaja u posebnoj posudi, uvaljajte svaki komad piletine prvo u jaja, zatim u kornfleks. Ređajte na pleh obložen papirom za pečenje..

Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta, dok ne porumene.

Instagram / Seka Aleksić

 

Uz ovako pripremljenu piletinu, odlično ide domaći jogurt-sos sa peršunom i limunom, ili blagi avokado-dip.

Ovim receptom, Seka je još jednom pokazala da ukusna hrana može biti i zdrava i da prave domaćice uvek pronađu način da obraduju svoje najmilije jednostavnim, ali maštovitim receptima.

Komentari (0)

Loading