
Lagan i brz za pripremu: Specijalitet Vesne Radusinović idealan za dane Petrovog posta
Recept Vesne Radusinović idealan za dane posta

Luka Šarac
Petrov post počeo je 16. juna, a pravoslavni hrišćani koji poste često su u potrazi za posnim receptom, koji će obogatiti njihovu posnu trpezu. Recept Vesne Radusinović idealan je za dane posta, kada ste u potrazi za osvežavajućim, laganim obrokom, koji se brzo priprema.
Recept Vesne Radusinović za gambore u paradajz sosu idealan je obrok za ručak uz čašu vina, i pastu ili drugi prilog koji vam se dopada.
Pročitajte: Sa ovakvom trpezom Vesna Radusinović dočekuje Marića - Domaća pogača, ruska salata, a za kraj poslastica koju baš svi obožavaju
Sastojci:
- 500 g gambora srednje veličine
- 3 čena belog luka
- maslinovo ulje za kuvanje
- belo vino (proseko), može i konjak- 3 čena belog luka
- maslinovo ulje za kuvanje
- belo vino (proseko), može i konjak
- muškatni orah
- biber
- himalajska so
- pelato ili 3 sveža paradajza izmiksana u blenderu
Priprema:
Oljuštiti beli luk, iseckati ga i dodati na maslinovo ulje zagrejano na 150 stepeni, dodajte gambore i začinite po želji.
U blrenderu napraviti pastu od svežeg paradajza, dodajte biber, muskatni oraščić i svež peršunov list.
Prodinstajte malo sve zajedno i dolijte malo belog vina.
Poslužite uz pastu po želji ili pirinač.
Komentari (0)