Celebrity News

Doza egzotike na vašem stolu: Recept iz kuhinje Milene Vasić idealan za nedeljni ručak

Recept Milene Vasić za ručak koji osvaja na prvi zalogaj

Doza egzotike na vašem stolu: Recept iz kuhinje Milene Vasić idealan za nedeljni ručak

Boško Karanović

Glumica Milena Vasić godinama osvaja srca domaće publike, kako na daskama JDP-a, tako i na televizijskim ekranima, a svojih najmilijih prirodnom toplinom kojom zrači, ali i svojim veštinama u kuhinji.

Njena ljubav prema kulinarstvu evidentna je u svakom obroku koji pripremi, a u moru specijaliteta izdvojio se recept Milene Vasić za slatko-ljutu piletinu sa povrćem.

Pročitajte: Nedeljni ručak ne može da prođe bez ovih fenomenalnih recepata!

Ako želite da malo Milenine kulinarske čarolije unesete na svoju trpezu i ukućane obradujete porodičnim ručkom sa primesom egzotike, ovo je pravi predlog za vas.

Evo šta vam je potrebno za recept Milene Vasić 

Sastojci (4 porcije):

• 400 g piletine (isečene na trakice), posoljene i pobiberene
• 150 g pirinča
• 500 ml vode
• 1 crni luk, isečen na rebarca
• 100 g graška (svežeg ili zamrznutog)
• 100 g mesnog nareska (šunka ili salama), isečenog na kockice
• 2–3 kašike ulja za prženje

Preliv:

• 3 kašike meda
• 4 kašike soja sosa
• komad svežeg đumbira, isečen na trakice
• nekoliko kapi tabaska, prema ukusu

Priprema:

Posolite i pobiberite trakice piletine. U loncu prokuvajte 500 ml vode, pa skuvajte pirinač (150 g), dok sva tečnost ne upije.

U činiji dobro pomešajte med, soja sos, đumbir i tabasko, kako biste dobili glatku, aromatičnu mešavinu.

youtube printscreen

 

U većem tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte piletinu i pržite oko 5 minuta, sve dok ne dobije zlatnu boju.U tiganj ubacite iseckan crni luk, grašak i nareske.

Pržite dok sve ne omekša i meso pusti ukusnu aromu.Umešajte skuvani pirinač, sve dobro sjedinite, pa sklonite tiganj sa vatre.

youtube printscreen

 

Prelijte jelo pripremljenim prelivenim sosom i dobro promešajte, tako da svaki zalogaj bude bogat ukusom.

Tanjir možete dekosrisati svežim biljem poput peršuna, korijandera ili mladog luka.

youtube printscreen

 

Prijatno!

Komentari (0)

Loading