Celebrity News

I dom Tamare Dragičević vikendom miriše na pečeno pile sa krompirom: Recept je malo promenila i sada je prava delicija

I dom Tamare Dragičević vikendom miriše na pečeno pile sa krompirom: Recept je malo promenila i sada je prava delicija

M.P.ata images, Instagram

Pečeno pile sa krompirom jedno je od onih jela koj za porodičnom trpezom okuplja čitavu porodicu, pa je često ručak koji se u domu Tamare Dragičević sprema vikendom, a koje Petar i njihovo troje mališana obožavaju.

Iako je reč o jelu koje se tradicionalno priprema u kući gotovo svake domaćice na našem podneblju, Tamara je recept oplemenila sa par svojih inovacija i napravila pravu gastronomsku rapsodiju.

Pročitajte: Tamara Dragičević sa mužem i decom na odmoru - Staša i Lazar su preslatki, ali maleni Boris je neodoljiv FOTO

Recept za ručak Tamara je podelila u emisiji "Praktična žena":

Sastojci: 

  • 1 celo pile
  • 4 grančice ruzmarina
  • 10 čenova belog luka
  • 2 limuna
  • 3 krompira
  • 200 g slanine
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje

Screenshot YouTube/@Prakticnazena

 

Priprema:

Očistite pile i u trbušnu šupljinu stavita grančicu ruzmarina, 3-4 čena belog luka, limun iseckan na četvrtine. Pile začinite solju i biberom, sa svih strana. U posudu u kojoj ćete peći pile sipajte maslinovo ulje, dodajte beli luk, limun isečen na kriške i ruzmarin, pa u to spustite pile. Preostali limun isecite na kolutove, stavite preko pileta zajedno sa grančicom ruzmarina i par čenova belog luka.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C, oko četiri sata. Pred kraj pečenja sklonite poklopac pekača i pecite još desetak minuta kako bi se pile lepo zapeklo sa svih strana.

Dobro opran krompir u ljusci zasecite na režnjeve, ali ne do kraja, a izumeđu režnjeva stavite komadiće tanko sečene slanine. Krompir začinite, prelijte maslinovim uljem i pecite na 180 stepeni, oko 45 minuta.

Sočno meso i krompir koji hrska topiće se u u stima i razgaliti sva čula vaših ukućana.

Još recepata iz kuhinja poznatih pročitajte ovde.

Komentari (0)

Loading