Celebrity News

Zdravlje na usta ulazi: Paradajz čorba Dragane Katić i danas je omiljeno jelo njenih sinova, Bojana i Bobana

Zdravlje na usta ulazi: Paradajz čorba Dragane Katić i danas je omiljeno jelo njenih sinova, Bojana i Bobana

Antonio Ahel/ATA Images

Dragana Katić jedna je od onih žena koja posebno uživa u ulozi majke kada joj se sinovi, koji godinama žive u inostranstvu, vrate kući. Tada za njih priprema najukusnije đakonije i trudi se da se hrane zdravo, a baš kao i u domu svake majke, svakog dana mora se pojesti i nešto "na kašiku".

Recept Dragane Katić za paradajz čorbu predstavlja pravu rapsodiju ukusa, posebno tokom jesenjih dana, kada nam je po povratku kući svima potrebno ukusno, zdravo jelo, koje će zagrejati telo i pozitivno uticati na imunitet.

Pročitajte: Bila sam očajna, a onda sam se operisala u 40. godini - Dragana Katić o estetskom zahvatu koji joj je promenio život

Sastojci:

  • Kilogram paradajza
  • Glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 veći krompir
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • Litar pilećeg bujona
  • Kašičica šećera
  • So i biber po ukusu
  • Kašika brašna
  • Svež peršun

Instagram

 

Priprema:

Paradajz operite, oljuštite i iseckajte na sitne kockice, a zatim očistite i iseckajte i ostalo povrće. Maslinovo ulje zagrejte pa dodajte crni i beli luk i dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte krompir i šargarepu i dinstajte još nekoliko minuta uz povremeno mešanje.

Dodajte paradajz i sve dinstajte oko 15 minuta, dok se paradajz ne skuva. Zatim prelijte pilećim bujonom i kuvajte još 20 minuta dok povrće potpuno ne omekša.

Ukoliko želite gustu čorbu izmešajte kašiku brašna sa malo vode i dodajte kako bi se čorba zgusnula, pa kuvajte još nekoliko minuta.

Kada je čorba kuvana sve sjedinite štapnim mikserom, a zatim servirajte uz svež peršun i krokete od hleba i uživajte.

Komentari (0)

Loading