Celebrity News

Da li će ih njihova odluka skupo koštati? Kraljica Elizabeta rešila kakva će biti sudbina princa Harija i Megan Mark

Da li će ih njihova odluka skupo koštati? Kraljica Elizabeta rešila kakva će biti sudbina princa Harija i Megan Mark

story

Kako prenose svi svetski mediji, britanska kraljica Elizabeta II pristala je na "prelazni period" tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa naizmenično provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Naime, glava pomenute kraljevske porodice je u saopštenju navela da je na sastanaku najviših članova kraljevske porodice na privatnom imanju Sandringem dogovoren prelazni period tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Nakon vesti o povlačenju Megan Markl skinula burmu, ovo su najnovije fotografije nakon skandala

- Danas je moja porodica imala vrlo konstruktivne diskusije o budućnosti mog unuka i njegove porodice. Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo njihovu želju za stvaranjem novog života kao mlade porodice. Iako bismo im želeli da ostanu sa nama kao stalni članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da žive samostalnijim životom, a da pri tom ostanu deo moje porodice. Hari i Megan su jasno stavili do znanja da u svom novom životu odriču pomoći kraljevske porodice. Stoga je dogovoreno da će nastupiti prelazni period u kojem će Suseksi provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji. Ovo su složena pitanja koja moja porodica treba da razreši i ima još posla koji treba obaviti, ali tražila sam da konačne odluke budu donete u narednim danima - poručila je kraljica, pišu agencije.

Kako se navodi, članovi kraljevske porodice imaju još pitanja koja treba da reše, a time će se pozabavi u narednim danima.

Sastanku na kraljičinom imanju Sandringam u Norfoku, na istoku Engleske, prisustvovali su i Harijev otac princ Čarls, naslednik prestola i Harijev stariji brat, princ Vilijam, kao i sam princ Hari.

Inače, ovo je prvi put da se stariji članovi kraljevske porodice lično sastanu da razgovaraju o novonastalim okolnostima, pišu agencije.

Čega su se odrekli Megan i Hari

Podsećamo, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa u sredu su iznenadili sve objavivši da žele "novi radni model" koji će im omogućiti da provedu više vremena u Severnoj Americi i da budu finansijski nezavisni.

Princ Hari i Megan Markl, koji su napisali da duboko veruju u ulogu monarhije i da je njihova podrška kraljici "nepokolebljiva", žele i da nastave sa svojim kraljevskim dužnostima.

Da svi vide: Kraljica Elizabeta se konačno oglasila povodom “nedoličnog” ponašanja Megan i Harija za Božić (foto)

- Posle mnogo meseci razmišljanja i unutrašnjih previranja, rešili smo da ove godine napravimo promenu i pokušamo da stvorimo novu progresivnu ulogu unutar ove institucije. Želimo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i da radimo na tome da budemo finansijski nezavisni, dok kontinuirano i u potpunosti podržavamo Njeno Kraljevsko Visočanstvo Kraljicu – naveli su nedavno Megan i Hari koji bi mogli da se dobrovoljno odreknu svoje titule "kraljevsko visočanstvo" i zadrže kurtoazne titule vojvode i vojvotkinje.

Hari i Megan su se odrekli svojih prihoda od novca poreskih obveznika, za koji kažu da je pet odsto njihovih sredstava, dok čak 95 odsto njihovog godišnjeg prihoda dolazi od privatnog imanja princa od Velsa - Čarlsa.