Celebrity News

Olivera Kovačević - Moja tajna želja

Olivera Kovačević - Moja tajna želja

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije Olivera Kovačević osvrće se na kritike upućene njenom radu i otkriva koji cilj na privatnom planu želi da ostvari u narednoj godini

Mnogi su se iznenadili kada je žena koja danas broji 28 godina karijere u političkom novinarstvu, pre četiri leta, u julu 2015. godine, postala glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije. Smatrali su da je to neobičan i rizičan poduhvat za Oliveru Kovačević (52), koju su zbog upečatljivog vođenja svojih tok-šou emisija prozvali i “ledenom kraljicom” srpskog javnog života. Želeli su da vide kako će se “čelična ledi” snaći okružena poletnim umetnicima umesto hladnokrvnim političarima i ubrzo su shvatili da Oljin uspeh ne zavisi od okruženja u kojem se nalazi, već se okolina menja pod njenim dominantnim uticajem.

Olivera Kovačević konačno priznala da IMA PARTNERA!

Odsečnost koju je Olivera Kovačević neretko gajila prema sagovornicima, zadržala je na novom zadatku, ali je dozvolila da se razmaše i njena duhovita crta, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. U poslednje četiri godine u potpunosti je izmenila imidž redakcije kojom sada upravlja, a mnogi se slažu da se to najviše primećuje po novogodišnjim spektaklima koje je vratila na Javni servis nakon dugogodišnje pauze. Međutim, pri put u ove četiri godine, Olivera od jeseni više ne vodi svoju poznatu emisiju “Da, možda, ne”, već se maksimalno posvetila uspehu programa koji ovoj televiziji donosi najbolje rezultate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivera Kovacevic (@kovacevicolivera) on Dec 20, 2019 at 10:35am PST

Olivera Kovačević prednosti urednice Zabavnog programa

Koje su prednosti urednice Zabavnog programa u odnosu na voditeljku političke emisije?

- Prednost rada na autorskoj emisiji leži u tome što većina stvari zavisi od vas, a kada ste odgovorni za veliki segment programa, onda se oslanjate na mnogo ljudi, na njihovo znanje, veštinu i entuzijazam. S druge strane, mogućnosti koje Zabavni program ostavlja za kreativnost daleko su veće - ispričala je Olivera Kovačević.

Na koje ste uspehe ostvarene u ovoj godini najponosniji?

- Krećemo od Novogodišnjeg programa koji je najgledaniji u Srbiji, a veoma pažljivo gledan i u zemljama regiona. Realizovali smo šou-programe zabavne i narodne muzike „Luda noć“. Završili smo veoma uspešan serijal „60 najlepših narodnih pesama“ velikim Karavanom po gradovima Srbije puna tri meseca.

Imali smo, pored uobičajenih sportskih prenosa, i velika takmičenja: Svetsko prvenstvo u košarci i evropska u odbojci za muškarce i žene, gde smo zabeležili osvajanje zlatnih medalja naših reprezentacija. Obeležili smo 20 godina od bombardovanja RTS-a sećajući se na velikoj komemoraciji šesnaest naših kolega koji su tada tragično stradali, a za Dan televizije otkrili smo spomenik Mići Orloviću.

Prošle godine bila je aktuelna tema podobnih pevača na Javnom servisu, a i ove godine neki su se žalili na tretman koji su na snimanju novogodišnjeg programa dobili. Smatrate li da se RTS prema ikome ogrešio?

- Proizvesti tako kompleksan program kao sto je naš novogodišnji zaista zahteva previše truda i organizacije. Sasvim je moguće da se dogode greške, pa i da se ne posveti dovoljno pažnje nekome ko ju je očekivao. Trudimo se da uvažimo sve naše goste - rekla je Olivera Kovačević za "Story".

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivera Kovacevic (@kovacevicolivera) on Dec 28, 2019 at 3:05am PST

Olivera Kovačević otkriva šta je za nju najvažnije

Kada sumirate godinu za nama, u kojoj meri je vaše zadovoljstvo na privatnom i profesionalnom planu na sličnom nivou? Gde je moglo biti bolje?

- Uvek je najvažnije biti emotivno zadovoljan i spokojan u privatnom životu. Svi koji su imali nekog bolesnog u porodici znaju koliko to brige nosi sa sobom. Biti samo profesionalno zadovoljan ipak je polovina od celog.

Nedavno je objavljen tekst u kojem vas komšije opisuju kao neposrednu i vrednu osobu koja neretko sama čisti stepenice u zgradi. Da li vas je iznenadilo sve ono što su komšije imale da kažu o vama i u kojoj meri vam je stalo do mišljenja okoline?

- Zdrav dom je preduslov zdravog života i lepih odnosa među ljudima. Znate, ja izvanredno primećujem detalje. Često to što meni smeta drugi ljudi i ne vide. Budući da sam toga svesna, uvek mi je lakše da sama nešto sklonim nego da se nerviram očekujući da to neko drugi uradi.

Šta ste poželeli od Deda Mraza?

- Svoju želju ne mogu vam reći jer je preduslov ispunjenja da ona ostane tajna - ostala je misteriozna Olivera Kovačević.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivera Kovacevic (@kovacevicolivera) on Dec 25, 2019 at 2:33pm PST