Celebrity News

Preminuo glumac Kirk Daglas!

Preminuo glumac Kirk Daglas!

Holivud je u sredu ostao bez glumačke legende - preminuo je Kirk Daglas!

Ovu tužnu vest na svom Instagram profilu potvrdio je njegov sin, takođe cenjeni glumac Majkl Daglas. 

Njegovo saopštenje rastužilo je čitavu filmsku industriju, porodicu i sve dugogodišnje kolege. Majkl se od svog oca oprostio emotivnim rečima:

Glumac oduševio svet fotografijom: Četiri generacije Daglasovih (foto)

- Sa velikom tugom moja braća i ja objavljujemo da nas je Kirk Daglas napustio danas u 103. godini. Za svet on će uvek biti legneda, glumac iz zlatnog doba filmova koji je živeo dobro i doživeo pozne godine, humanitarac čija je posvećenost pravdi i principima u koje je verovao postavila standard kakvom svako od nas može da teži. Ali za mene i moju braću bio je samo tata, a za Ketrin (Zita-Džouns) divan svekar, za njegove unuke i praunuke obožavani deka, a za ženu Anu voljeni suprug. Kirkov život bio je dobar. Iza sebe je ostavio filmsko nasleđe u kojima će generacije uživati. Bio je i filantrop koji se uvek starao da pomogne drugima i da donese mir u svetu. Da završim rečima koje sam mu izgovorio na njegov poslednji rođendan i koje će uvek ostati istinite: "Tata, mnogo te volim i ponosan sam što sam tvoj sin - napisao je Majkl Daglas

Kirk Daglas, čuveni Spartakus ratnik ostavio je iza sebe ženu Anu Bajdens (65), njegove sinove Majkla, Džeola, Pitera i Erika kao i unuke i praunuke.

Majkl i Kirk Daglas: Otac i sin sada imaju svoje zvezde na Bulevaru slavnih

 

View this post on Instagram

 

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk's life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglas

A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas) on Feb 5, 2020 at 3:33pm PST

Kirk Daglas u decembru proslavio 102. rođendan 

Glumačka legenda Kirk Daglas u decembru 2019. godine proslavio je 102. rođendan a tim povodom imao je samo jednu želju. Bio je smerna i draga osoba a pored izrazite empatije posedovao je i veliku zahvalnost prema životu. Ovim povodom izjavio je:

– Toliko je puno netrpeljivosti… Želim da ljudi jedni prema drugima budu ljubazniji i pokazuju više poštovanja. Imao sam predivan život i imam fantastičnu porodicu. Zahvalan sam na svemu što mi je život pružio – zaključio je tada Kirk Daglas.