Celebrity News

Dea Đurđević na godišnjicu udesa iznela intimnu ispovest koja je rasplakala Srbiju!

Dea Đurđević na godišnjicu udesa iznela intimnu ispovest koja je rasplakala Srbiju!

Dea Đurđević godinu dana kasnije pričala je o najtežim momentima kroz koje je prošla kada joj je autobus otkinuo ruku.

Dea Đurđević, voditeljka TV Pink je 7. februara 2019. godine umalo ostala bez ruke kada je na nju, dok je stajala na trotoaru u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu, naleteo autobus koji je voditeljku udario velikom silinom.

Danas, u jutarnjem programu koji inače vodi sa kolegom Predragom Sarapom prisetila se svih detalja iznevši čak i one koje do sad niko nije znao.

Dea Đurđević: Ja sam heroj koji je pobedio udarac autobusa od 10 tona!

- Prvi taj kiseonik koji mi je udahnut je bio zbog Marije Dimitrijević i Hitne pomoći. Mene je udarila ta devojka kolima, parkirala je moj auto na tu pešačku zonu i ja sam stajala na trotoaru... naleteo je autobus, zakucao me je za zid, vukao i onda se vratio u rikverc, a ja sam ostala tu da ležim. Prišla je Marija, ona mi je pomogla, jedina. Nas dve smo sad u kontaktu. Mnogo znači kad vam neko priđe, kad ležite sami i krvavi... dok ona nije prišla ja nisam znala šta da radim. Videla sam samo da nemam ruku, nije mi ništa bilo jasno. Dozvolila mi je da se naslonim na nju. Hitna je došla za dva minuta. Nisu znali da sam to ja, niko nije mogao da me prepozna onako krvavu. A na VMA je sve bilo spremno da ja uđem u salu - počela je Dea Đurđević svoju ispovest u emisiji.

Svoju bolnu ispovest i sećanja koja naviru i posle godinu dana, nastavila je još težim rečima izgovorivši na televiziji kako su klasifikovane njene povrede koje je zadobila u ovoj strašnoj nezgodi. 

- Doktori su klasifikovali moje povrede kao ratne. Imala sam otkinutu ruku, kontuziju srca i pluća, slomljenu karlicu na dva mesta, slomljenu kičmu, paralizu obe noge i s desne strane duž celog tela taj veliki hematom, pošto me je tako nabio uz zid - navela je Dea.

Dea Đurđević otkrila da je nedeljama SANJALA NESREĆU

Dea Đurđević imala je 21 operaciju

Da je iz svih nedaća izašla kao prava lavica Dea Đurđević od momenta nesreće pa sve do danas bila je sigurna da će preživeti. Optimizam i snaga nikad je nisu napuštali...

- Više sam bila u operacionoj sali nego u sobi! ...Tri puta su me vraćali iz mrtvih. Dva puta u sobi i jednom u operacionoj sali... Mlađa kaže - ona da je normalna ta ne bi preživela. Kada je bilo to na tom trotoaru, želela sam da ostanem budna da kažem ono što još imam da kažem nekim ljudima koje stvarno volim. Videla sam neke ljude s kojima radim... negde sam ja sve vreme u komunikaciji s njima, bilo mi je teško i njih da izneverima, a najiskrenije bilo mi je žao da umrem a da ne kažem mami i Mlađi sve što hoću da im kažem. Nikakve slike mi se nisu vraćale, ali mi je nedostajalo da im kažem nešto što još nisam. Pa sam se onda setila i svih prijatelja kojima bi nešto trebalo nešto da kažem. U bolnici nisam bila svesna svojih povreda i da mogu svake sekunde da umrem. Iako su oni meni to rekli. Doktor mi je jednom rekao: 'Dea, slušaj, moraš da nam potpišeš ovo i da nam dozvoliš sve, ti ćeš večeras umreti, nemoj da se šališ, ja moram da znam da ja mogu sve da uradim da ti spasim život.' Ja sam njemu rekla; 'Šta ti je, nema šanse.' Ne veruješ! Skupljaš neku nadljudsku snagu - objašnjavala je Dea Đurđević i dodala: 

- Posle dva i po meseca sam udahnula svež vazduh. Do tad nisam plakala - otkrila je ona.

Dea Đurđević skinula zavoje sa povređene ruke (foto)

Dea Đurđević osnovala je Udruženje "Budimo bezbedni"

U cilju da  mladima otvori svet o bezbednosti u saobraćaju, Dea Đurđević  mnogo putuje i drži predavanja deci širom Srbije. Oduševljena je razmišljanjem mlađeg naraštaja...

- Pričam na tribinama deci koja su treća i četvrta godina gimnazije i stariji, jer njima tada najjače rade hormoni i misle da sve mogu. Pokušavam da im objasnim koliko je opasno kada se nebezbedno ponašamo u saobraćaju jer je to odnelo više života nego bilo koja bolest. Pokazujem im svoje najstrašnije slike iz bolnice gde sam ja na jednom krevetu, a ruka na drugom, kako bih ih prestravila i došla im do mozga da moraju da vode računa. Posle tih tribina vidim da im nije svejedno i da shvataju koliko je važno da se ponašaju bezbedno u saobraćaju - rekla je Dea u jutarnjem programu, prenosi Blic.rs.

Hrabra Dea Đurđević: Ovo preživi jedan u mulion zašto bih sad plakala?