Celebrity News

Josipa Lisac sa beogradskom publikom slavi 70. rođendan

Josipa Lisac sa beogradskom publikom slavi 70. rođendan

Muzička diva Josipa Lisac na Dan zaljubljenih proslaviće svoj rođendan sa publikom u Sava centru

Pevačica superiornog glasa, specifične interpretacije i imidža, Josipa Lisac, večeras će održati veliki koncert u Sava centru. Njen specijalan gost će biti Vukašin Marković, frontmen benda Irie FM. Velika zvezda, koja je od samih početaka karijere bila i ostala unikatna i svoja, otpevaće bezvremene hitove kao što su “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda”, “Boginja” i druge pesme uz koje su odrastale generacije njenih poštovalaca.

- Taj koncert mora izneti sve ono što mislim, hoću, ono što jesam - rekla je Josipa uoči ovog nastupa.

Tokom višedecenijske karijere za Josipu je bila i ostala “apsolutno najlepša muzička saradnja i život sa Karlom Metikošem” (1940-1991), koji je za nju napravio “najlepše pesme koje žive i danas”, i antologijski album ‘Dnevnik jedne ljubavi’ (1973), a sve ove godine trajanja za nju su potvrda da je “uvek bilo najteže napraviti unikat od sebe”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac) on Feb 13, 2020 at 10:30pm PST

– Nije bilo lako, ali zašto bi bilo lako? Treba biti teško da bi se uspeh isklesao. Želela sam imati svoj unikatni put i opstati na tom putu. Život je večita borba i traži borce. Istrajanost da ne odustaneš od toga što si zamislio, jer realizovati svoje zamisli je najteže. Treba se okrenuti sebi, ispitati ko si, što si, što želiš, da li stojiš iza toga što radiš i stvaraš. A što je teže biću još jača. Treba hrabrosti, sve vreme si u riziku. Da napravim nešto da se svima svidi? Pa to je strašno! – rekla je Josipa uoči koncerta.

Bili su dva tela, a jedna duša: 5 najvećih ljubavnih priča stare Jugoslavije

Od samih početaka pevačke karijere i nastupa sa grupom O Hara 1967. godine u Domu omladine Beograda, pa sve do danas, Josipa je ostala unikatna i svoja – vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila. Nije nikada tražila instant rešenja, već se posvetila negovanju svog talenta.

– Kroz sve ove godine brojnih aplauza nisam doživela neke padove, jer nisam letela kroz euforiju. Uspeh je da postojim. Neko odjednom postane slavan i onda sve brzo se ugasi. Ako mi je darovan talent moram raditi na tome i itekako se potruditi da ga opravdam. Bez lažne veličine – imam svoje ime i prezime. I to je najjače, to otvara vrata. I kao takva ponovo sam ona devojka iz Doma omladine koja mašta, sanjari i veseli se. I svaki put je moja odgovornost pred publikom sve veća – rekla je ona.

Šta je poručila uoči koncerta u Sava centru pogledajte u video snimku:

Josipa Lisac: Uvek sam se bojala euforija, prevelikih komplimenata i čestitki

Velika regionalna zvezda, Josipa Lisac, već nekoliko godina svoj rođendan proslavlja radno. Svake godine, koncert u Sava centru je bio rasprodat, a publika je sa velikom ljubavlju pratila njene nastupe. Ne smatra sebe divom, već potpuno posvećena svom radu i najveća nagrada joj je iskreni aplauz publike.

– Nisam slavila ni 30, ni 40 godina karijere. Trebalo bi da budem srećna i zahvalna što sam uspela i nisam padala. Uvek sam se bojala euforija, prevelikih komplimenata i čestitki. S druge strane, nisu mi se svidele kritike jer nisu bile merodavne. Shvatila sam da bih najbolje trebalo da znam da li je nešto bilo odlično, za čestitke i komplimente, ili nije bilo dobro i zaslužuje kritiku. Morate imati odnos prema sebi, toga se držim i danas. Stalno imam nešto sebi da prigovorim i u pravu sam! To što sam imala stav o sebi mi je pomoglo svih ovih 50 godina. Samo ja znam šta bi trebalo da uradim, ko sam, šta sam i šta mogu. Ne priznajem nikave zvezde, glamure i dive, ja sam osoba koja radi i ima odgovornost. Izađem na scenu, tu su ljudi, aplauzi, iza toga je potrebno mnogo raditi, razmišljati i tresti se, ne od treme, već od odgovornosti da pružiš najbolje - rekla je za "Novosti" slavna pevačica uoči prošlog koncerta.