Celebrity News

Branka Petrić o samoubistvu supruga Bekima Fehmijua: Otišao je miran i odlučan

Branka Petrić o samoubistvu supruga Bekima Fehmijua: Otišao je miran i odlučan

Bekim Fehmiju je prva stvarna filmska zvezda s prostora Jugoslavije, piše Azramag.ba. Uloga Belog Bore u kultnom filmu "Sakupljači perja“", snimljenog 1967. godine, otvorila mu je, pre svega, put prema veoma gledanom italijanskom serijalu "Odisej", a zatim i prema svetskoj slavi.

Popularni glumac bio je oženjen glumicom posebnog talenta Brankom Petrić s kojom je imao dva sina: Uliksa i Hedona. Iako je bio ostvaren čovek na poslovnom i privatnom polju, postojalo je nešto što ga je psihički izjedalo. Bekim je 2010. godine, u 74. godini života, hicem u slepoočnicu oduzeo sebi život. Ta vest je uznemirila javnost, a posebnu bol zadala je njegovoj supruzi Branki. Prema njegovoj želji, pepeo je prosut u reku u Prizrenu na Kosovu, gradu u kojem je proveo svoje djetinjstvo.

A post shared by Iva Omrcen (@ivaomrcen) on Apr 15, 2017 at 5:51am PDT

– Da sam znala da će to da uradi, sigurno bih ga na sve moguće načine pokušala da ga sprečim. Tih poslednjih dana Bekim je bio isti i ništa nije nagoveštavalo da je tragedija na pomolu. Dan ranije igrala sam predstavu "Tako je moralo biti" u kojoj glavni lik oduzima sebi život hicem iz pištolja. Kakve li ironije? Sutradan ujutro bili smo zajedno kući, a u 14 sati rekla sam Bekimu da idem na frizuru. Dopratio me je do vrata i pitao imam li te večeri predstavu. Odgovorila sam da nemam i da ćemo celo veče biti zajedno, i on me je zagrlio. Ni po čemu nisam osetila da ga poslednji put vidim živog. Vratila sam se za manje od sata, jedva čekajući da mu pokažem svoju novu frizuru, a dočekao me je sablasna praznina. Tražila sam ga. Na kraju sam ušla u radnu sobu, a Bekim je ležao na otomanu boje višnje sasvim prekriven belim prekrivačem. `Ma vidi kakva mi je frizura`, govorila sam dok sam prilazila ležaju, čekajući kao i uvek njegov komentar, ali odgovora nije bilo. Čak sam ga u čudu pitala zašto je tu legao i još se pokrio po glavi – rekla je Branka u intervjuu koji je dala za hrvatsku "Gloriu" dva i po meseca nakon samoubistva njenog supruga.

Bekim je na stolu ostavio ličnu kartu, oružni list i oproštajno pismo naslovljeno na ime svoje supruge, sinova i njegove braće.

– Pismo je bilo napisao lepim rukopisom, pa ga je možda i ranije napisao, i u njemu nam je poručio da nas voli, da odlazi vrlo miran i odlučan. Nije hteo da o tome obavestimo javnost niti da oproštaj bude javan. Način na koji je otišao i sve što se s tim u vezi desilo, govori da se nije bojao smrti i to mi je velika uteha – kazala je Branka. Priznaje da je dugo razmišljala da li da ćuti i istinu o svom suprugu sačuva samo za sebe, ali, prevladali su ljubav i poštovanje prema čoveku s kojim je provela duže od 40 godina. Branka danas živi sa svojim mlađim sinom Hedonom, dok njen stariji sin glumac Uliks živi u Americi.

– Bekim je hteo da imamo 12 dece, ali ja sam mu govorila da bi trebalo da budemo srećni s dvoje. Možda mi je malo žao što nismo imali treće – kazala je Branka.