Celebrity News

Aleksa Jelić zarobljen u Barseloni! Molim se da ovo što pre prođe! (foto)

Aleksa Jelić zarobljen u Barseloni! Molim se da ovo što pre prođe! (foto)

U vreme proglašenja vanrednog stanja u Španiji, poznati pevač i pozorišni umetnik Aleksa Jelić morao je da ostane u Barseloni. U izolaciji je sam i kaže da mu nije lako

Poznati pevač i pozorišni umetnik Aleksa Jelić živi na relaciji Beograd-Barselona, a u vreme proglašenja vanrednog stanja zatekao se u Španiji, gde je i morao da ostane u izolaciji.

Sin gitariste i pevača Yu grupe, Dragog Jelića kaže da retko izlazi, da je Barselona pusta i prazna, da mu nedostaje Beograd, a iskoristio je moć društvenih mreža kako bi apelovao na ljude da ostanu kod kuće.

- Nakon malo vazduha nazad u izolaciju i molitvu da ovo što pre prođe. Sada je vreme da budemo zajedno, ali i odvojeno. Ostanite u Vašim kućama i čuvajte se - napisao je Aleksa na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALEKSA (@aleksajelic) on Mar 15, 2020 at 1:45am PDT

Neposredno pre proglašenja 24-časovnog policijskog sata, Aleksa je podelio još jedan post sa svojim pratiocima na Instagramu u kome nije bio nimalo optimističan.

- Kriza će proći, ali život možda neće biti 'normalan' ponovo - napisao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALEKSA (@aleksajelic) on Mar 23, 2020 at 9:59am PDT

U nedavnom intervjuu za "Kurir", Aleksa je otkrio kako provodi vreme u izolaciji.

- Vreme provodim čitajući, svirajući gitaru, gledam filmove i radim vežbe svaki dan, koje mi pomažu da i fizički i psihički lakše prebrodim ovaj period. Po hranu izlazim svakodnevno, uzimajući samo ono što mi je potrebno i neophodno za taj dan, naravno poštujući mere, od razdaljine do gela za ruke, rukavica – rekao je Aleksa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALEKSA (@aleksajelic) on Jan 11, 2020 at 1:27am PST

- Ja sam ovde sam, pa mi nema druge nego da bolje upoznam sebe i iskoristim vreme za meditaciju i molitvu i poneko novo jelo koje ću naučiti da spremim. Prvih par dana samoizolacije su bili laki, sada već postaje naporno jer u prirodi čoveka je da se kreće. A pošto je vlada Španije produžila vanredno stanje, ostaje još "samo" dvadesetak dana karantina i zabrane kretanja. Neće biti lako – dodao je on.

Verica Rakočević: Ne smemo da završimo kao Italijani!

Anica Dobra o koroni: Ništa nije slučajno, sve ima svoj razlog

Koraima Tores, popularna Kasandra, moli se za Srbiju

Španija je jedan od najvećih epicentara koronavirusa, a stanje uzbune traje od 14. marta. Aleksa kaže da je situacija teška, pogotovu u Madridu, a da je nešto bolja situacija u Barseloni, ali i ističe da je prilično iznenađen u kojoj meri se poštuju propisane mere i karantin.

- Onog trenutka kada je situacija u Italiji postala dramatična, tada su i u Španiji podigli nivo svesti, a samim tim i nivo opreza. Ovde svi vode računa, poštujući sve propisane mere i neće zbog lepog vremena i sunca izaći do grada ili pored mora. Prosto i ne mogu, jer je policija prisutna svud, kazne su ogromne, a i svima je stalo da se ovo što pre završi i da se život vrati u normalu. E sad, kakva će to normala biti, ostaje nam da vidimo – rekao je Aleksa u intervjuu za „Srbija danas“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALEKSA (@aleksajelic) on Sep 26, 2019 at 5:04am PDT

Na pitanje da li se plaši, Aleksa je  rekao:

- Negde i jeste i nije. Više me je strah da ne prenesem mojima i da ne zarazim druge ljude, ako se zarazim. U ovim okolnostima važno je da radimo sve u smislu preventive, a što je našoj moći. Strah me je više šta će biti kada se ovo završi i kakvi će odnosi biti među ljudima. Ja jedva čekam nekog da zagrlim, sa nekim da se rukujem i pozdravim. Valjda će i toga ponovo biti.

Otkrio je i kakvi su mu planovi po ukidanju vanrednog stanja...

- Da se što pre vidim sa mojim roditeljima! Da nastavim tamo gde sam stao sa pevanjem i nastupima u "Lafayettu", sa radom na novim autorskim pesmama, sa poslom i obavezama koje imam i ovde i tamo i da budem zahvalan. Na svakom danu i na svakom iskustvu - zaključio je on.