Celebrity News

Hurricane će pevati: Evrovizija 2020 ipak će biti održana!

Hurricane će pevati: Evrovizija 2020 ipak će biti održana!

Članice grupe Hurricane ipak se spremaju za nastup na ovogodišnjoj Evroviziji koja će se održati u formi onlajn muzičkog šou programa

 

Zbog pandemije koronavirusa Evropska radiodifuzna unija (EBU) donela je polovinom marta odluku da otkaže Pesmu Evrovizije koja je bila planirana da se održi od 12. do 15. maja u Roterdamu. Organizatori su već neko vreme tražili način da osmisle alternativne programe kako bi zabavili publiku širom Evrope. Sada su otkrili da će se Evrovizija 2020 odvijati onjaln i da će biti revijalnog karaktera.

Kako su najavili, umesto velikog finala 16. maja, na zvaničnom Jutjub kanalu Evrovizije biće emitovan novi šou pod nazivom „Eurovision: Europe Shine A Light“. U toku programa predstaviće se 41 izvođač, koji se ove godine plasirao na takmičenje ispred svoje zemlje.

Među njima su i devojke iz grupe Hurricane koje su već privukle veliku pažnju evropske publike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on Apr 7, 2020 at 12:45am PDT

Kako će to izgledati, otkrila je članica benda, Sanja Vučić.

- Organizatori su se dosetili da odaju počast Evroviziji jednim koncertom na njihovom Jutjub kanalu. Svako će otpevati svoju predstavničku pesmu na ovaj ili onaj način. Da li će to biti akapela, akustično ili uz matricu, lični je izbor, a sve to će se montirati u jedan slatki koncert - rekla je Sanja za RTS.

Od trenutka kada je zvanično potvrđeno da je veliko evropsko takmičenje otkazano, spekulisalo se da li će "Hurricane" devojke dobiti priliku da i sledeće godine odu na Evroviziju kao srpske predstavnice.

Pročitajte i: Hurricane ipak na Evroviziji, samo pod jednim uslovom!

- Što se tiče sledeće godine, svakako da bismo volele da idemo. Videćemo, ima još vremena - poručile su ovogodišnje pobednice Beovizije.

Ne bismo se ljutile ako RTS odluči da ponovo bude Beovizije

Inače, ono što se saznalo do sada je da će Švedska ponovo birati predstavnika svoje zemlje sledeće godine, dok iz RTS-a još uvek nema konkretnih informacija o održavanju Beovizije 2021.

- Mi još uvek nemamo zvaničnu informaciju kako ćemo rešiti ovu situaciju koja je zatekla ceo svet. Ne znamo da li ćemo održati ponovo Beoviziju ili će se poslati isti predstavnik s drugačijom pesmom. Da ne bismo podelili informaciju koja nije još uvek zvanična, to pitanje će zasad ostati otvoreno - rekla je voditeljka Dragana Kosjerina.

Pročitajte i: Hurricane objavile nov spot i posvetile njima! (video)

Sanja Vučić o takmičenju sledeće godine: Majko mila, ko će ponovo da prolazi kroz to

Sanja Vučić se osvrnula i na to da li bi se Hurricane ponovo prijavile za Beoviziju ukoliko se donese odluka da se srpski predstavnik za Pesmu Evrovizije ipak bira sledeće godine.

- Naravno da se ne bismo ljutile ukoliko se tako odluči. Takva je situacija, imale smo priliku. Međutim još nismo pričale o tome da li bismo se u tom slučaju ponovo prijavile. Dok sačekamo konačnu odluku o tome da li će biti Beovizije, pa ćemo razmisliti, ali zašto da ne - rekla je Sanja.

- Mada kad bolje razmislim, ko će ponovo da prolazi kroz to, majko mila - dodala je ona kroz osmeh.

Inače, organizatori ovogodišnje, revijalne Evrovizije putem društvenih mreža najavljuju brojna iznenađenja za gledaoce 16. maja i nadaju se da će okupiti sve učesnike prijavljene za ovaj šou, ali i vernu publiku koja iz godinama prati.

Voditelji programa biće Šantal Janzen, Edsilija Rombli i Jan Smit, koji su bili najavljeni i kao voditelji prvobitno zakazanog takmičenja.

Najavljeno je i da će se u program uključiti i takmičari iz prethodnih godina.

Nema sumnje da će program biti najbolji mogući u ovim okolnostima. Ali, mnogima će nedostajati onaj čuveni takmičarski duh, uzbudljiva atmosfera, polemike oko glasanja i druge zanimljivosti kojima uvek obiluje Pesma Evrope.

Nastavite da čitate Story. Svake nedelje dajemo vam stručne savete iz najširih društvenih oblasti. Za vas donosimo uvek sveže i aktuelne vesti iz sveta poznatih. Vaše poverenje nas čini jačim i boljim.

Komentari (0)

Loading