Celebrity News

Velika holivudska imena u popularnim TV serijama

Velika holivudska imena u popularnim TV serijama

Poznati holivudski glumci sve češće prihvataju uloge u televizijskim serijama, a do skoro su zazirali od prelaska sa filma na male ekrane 

 

Digitalna revolucija koju živimo i filmskoj industriji donela je ogromne promene. Svima je jasno da je poslednjih godina sedma umetnost ustupila primat serijama. A nove digitalne platforme sve uspešnije odgovaraju na potrebe sve zahtevnije publike. Sada volimo da gledamo šta nam se sviđa, kad nam se sviđa, a promućurni producenti su vrlo dobro shvatili šta se traži i ne žale novac koji će uložiti u te sadržaje.

Ulozi su veliki, a s obzirom na to da se putem sve popularnijih striming servisa dolazi do planetarne publike, višestruko se isplate. Veliki igrači su shvatili da na serijama ne treba da se štedi, te kvalitetnog sadržaja ne nedostaje. I to vrlo različitog, od sitkoma, ženskih priča do teških krimi sadržaja.

S obzirom na to da najveći broj serija dolazi sa engleskog govornog područja, velike platforme nemaju opciju izbora jezika. Ipak, na ovim prostorima imamo i taj benefit, putemm HBO GO. Preko ovog onlajn striming servisa možemo pratiti sve sadržaje na srpskom jeziku.

Serije su stekle planetarnu popularnost kroz različite žanrove

Ugledni list "The Guardian" piše da su za sve krivi "Sopranosi". Sjajna HBO-ova serija naglavačke je preokrenula industriju i uverila direktore da televizija itekako može da podnese vrlo različite sadržaje, čak i mračne scenarije na kakve smo navikli isključivo u filmovima. Publika je to potvrdila.

Sve je to bila odlična vest, ne samo za producente, TV magove, već i za glumce koji su nekada zazirali od prelaska sa filma na televiziju. Sada se dešava upravo suprotno. Ovaj format postaje izuzetno zahvalan teren za holivudske veličine koje se u velikom stilu vraćaju na male ekrane upravo kroz fantastične TV serije.

Holivudski glumci koji igraju u hit serijama

Džon Malkovič (Novi papa)

Radi se o nastavku serije "Mladi papa" koja dolazi iz uma italijanskog reditelja Paola Sorentina. Ovoga puta ekscentričnog papu glumi Džon Malkovič. Čuveni glumac tek od 2018. godine aktivnije igra u televizijskim serijama, ali ne zapostavlja ni veliko platno.

Džud Lo (Novi papa)

Glumac dva puta nominovan za Oskara, nastavlja svoju rolu iz serije "Mladi papa". Iako je tokom svoje bogate karijere igrao u vrlo zanimljivim projektima, za "Novog papu" kaže da mu je bio najzanimljiviji do sada.

Nikol Kidman (Nevine laži)

Osvojila je nagradu Zlatni globus za ulogu Selesti Rajtu upravo u HBO-ovoj hit seriji "Nevine laži". Ovu rolu reprizira i u drugoj sezoni. Inače, iako je na početku bila planirana samo jedna sezona serije, HBO je odlučio da nastavi sa novom sezonom posle osvajanja nekoliko bitnih nagrada.

Meril Strip (Nevine laži)

Taman kada se pomislilo da ova serija ne može biti uzbudljivija, stigla je jedna od najboljih glumica na svetu. Stripova ranije nije mnogo radila na televiziji, ali čim se pojavila i na malim ekranima, odmah je osvojila nagradu Emi.

Riz Viterspun (Nevine laži)

Riz je otišla je i korak dalje, te je osnovala sopstvenu produkciju kompaniju kako bi radila više ženskih priča za televiziju. Inače, Riz Viterspun i Nikol Kidman su pre šest godina dobile autorska prava da naprave projekat od romana "Nevine laži" Lajen Moriati. U početku se očekivalo da će to biti film u kojem će čuvene glumice imati glavne uloge. Međutim, vrlo brzo su objavile da će, ipak, umesto filma napraviti TV seriju koju potpisuju i kao izvršne producentkinje.

Maheršala Ali (Pravi detektiv)

Kod njega, su stvari išle drugačije. Svojim raskošnim talentom prvo je osvojio publiku širom sveta kroz uloge u TV serijama koje je počeo da snima s početka 2000-tih, a onda su usledile role koje su mu donele dva Oskara u filmovima "Zelena knjiga" 2019. i "Mesečina" 2017. Uloga Vejna Hejsa u seriji "Pravi detektiv" usledila je odmah posle osvajanja zlatnih statua.

Vensan Kasel (Zapadni svet)

Popularni francuski glumac od treće sezone postao je deo serije "Zapadni svet" i tako se pridružio mračnoj odiseji o razvoju veštačke svesti i evoluciji greha. Za njega je ovo potpuno novi teren s obzirom na to da nikada ranije nije igrao u nekoj seriji.

Džordž Kluni (Kvaka 22)

Dvostrukog Oskarovca smo zaista retko mogli da viđamo u serijama. Poznat je po tome što voli da čitav filmski ciklus drži pod svojom kontrolom - glumi, režira, producira. Možda mu je rad na seriji "Kvaka 22" više prijao, pošto je mogao da se potpiše i kao režiser dve epizode.

Pored ovih izdvojenih serija, videli smo da se putem striming servisa HBO GO mogu pratiti i potpuno nove serije među kojima se izdvajaju i Gospođa Amerika, Autsajder, Nula nula nula, Oštri predmeti, Šaljivdžija, MajkaOtacSin.

Takođe, tu su i serije koje su obeležile godinu za nama - Igra prestola, Černobilj, Sluškinjina priča, kao i kultna ostvarenja poput Seks i grad, Porodica Soprano, Štreberi, Moderna porodica i mnoge druge.

Komentari (0)

Loading