Celebrity News

Džejms Kameron kritikovao veliki bioskopski hit, evo šta mu je režiserka poručila

Džejms Kameron kritikovao veliki bioskopski hit, evo šta mu je režiserka poručila

Peti Dženkins, režiserka filma Wonder woman, odgovorila je kolegi Džejmsu Kameronu, koji je kritikovao njen film nazvazvši ga "korakom unazad" u feminizmu.

Naime, u intervjuu za "Gardijan", Kameron je film Wonder woman nazvao korakom unazad u feminizmu, te istakao da mu nije jasna vizija režiserke i način na koji je želela da prikaže ženskog superheroja.

- Ona je objektizovana ikona i radi sve isto što rade i muški junaci u Holivudu. Ne kažem da mi se film nije svideo, ali za mene to je korak unazad - rekao je.

Kameron je istakao da je Sara Konor iz njegovog filma "Terminator" imala više pozitivnog uticaja na feminizam, kao i da je bila pozitivan primer ženskog protagoniste.

- Sara nije bila ikona lepote. Ona je bila jaka, problematična žena, užasna majka, ali je zaslužila poštovanje publike zbog svoje hrabrosti. Pola publike su žene i ona je kod njih zaslužila poštovanje - dodao je.

Nedugo nakon njegove izjave oglasila se i režiserka Peti Dženkins saopštenjem na Tviteru:

- Džejmsova nesposobnost da razume šta znači ovaj film za žene širom sveta me ne iznenađuje jer, iako je sjajan režiser, nije žena. Jake žene su super. Njegova pohvala mog filma 'Monster' i našeg prikazivanja jake, ali oštećene žene je bila veoma cenjena. Međutim, ako žene uvek moraju da budu grube i u nevolji da bi bile jake, a mi nismo slobodni da slavimo i atraktivne i voljene žene, onda nismo daleko dogurali. Ja verujem da žene mogu i treba da budu sve što požele, baš kao što je to slučaj sa muškim likovima u filmovima. Nema ispravne ili pogrešne vrste jake žene. A velika ženska publika koja je učinila film bioskopskim hitom definitivno zna da izabere i prosudi ko će biti njihove ikone na tom putu - zaključila je.