Celebrity News

Spremne za Uskrs: Evo kako su poznate dame ofarbale jaja (foto, video)

Spremne za Uskrs: Evo kako su poznate dame ofarbale jaja (foto, video)

Brojne poznate ličnosti pohvalile su se putem društvenih mreža uskršnjim jajima i prazničnom dekoracijom u svojim domovima i, kako možemo da primetimo, sve pršti od kreativnosti

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, Uskrsa, koji pravoslavni vernici proslavljaju u nedelju, 19. aprila, običaj je da se na Veliki petak farbaju uskršnja jaja. Mi smo malo sačekali sa ovim tekstom, da bismo videli kako su se domaće poznate ličnosti snašle u ovom kreativnom zadatku.

Poznate dame ofarbale jaja - Ana Kokić kako i dolikuje u vanrednom stanju

Pevačica Ana Kokić je to uradila na vrlo originalan način i u skladu sa trenutnom situacijom. Jaja su dobila oči i zaštitne maske. Čuvarkuća je obojena u crveno, a belo jaje nosi posebnu poruku - Ostani kod kuće!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Kokic (@anakokicmusic) on Apr 18, 2020 at 4:31am PDT

Poznate dame ofarbale jaja - Dekupaž jaja u domu Lidije Vukićević

Glumica Lidija Vukićević je na svoj Instagram profil postavila snimak i svojim pratiocima pokazala bajkovit prizor iz svog doma.

- Uskrs je najveći hrišćanski praznik kojim se proslavlja Hristov povratak među žive - vaskrsenje, njime se izražava radost zbog konačne pobede Božjeg sina Isusa Hrista nad smrću i progonstvom. Srećan vam Uskrs uz moj veseli dekupaž! - napisala je Lidija u opisu videa.

"Ovo su najlepša jaja koja sam videla", "Bravo Lidija, ovo je kao iz bajke", "Divna domaćića" - samo su neki od komentara ispod Lidijinog videa.

Poznate dame ofarbale jaja - Na uskršnjoj trpezi Jelene Karleuše biće i nojevo jaje

Folk diva Jelena Karleuša i ovog puta je bila posebnija i drugačija od drugih i objavila fotografiju jaja koja se farbaju u njenom domu. Među njima je i nojevo jaje.

Poznate dame ofarbale jaja - Praznik u luksuznom domu Dragane Mirković

Dragana Mirković je, takođe, juče bila vredna, te je ofarbala jaja, a rezultatom se pohvalila na društvenim mrežama gde je dobila dosta komplimenata. Osim ofarbanih jaja, Draganinim brojnim fanovima pažnju je privukla i uskršnja dekoracija u njenoj rezidenciji u Austriji, kao i skupoceni komadi Versaće nameštaja…

Jelena Bin Drai slavi kao da je u Srbiji

Bivša Mis Jugoslavije, Jelena Bin Drai, koja, inače, već dvadeset godina živi u Emiratima gde se udala za šeika, nije odustala od tradicije. Život u Emiratima je ne sprečava da slavi sve pravoslavne praznike, te je i ona juče farbala jaja.

Podsetimo se, Jelena je uvek isticala da se u njenoj kući poštuju svi praznici i opisala kako se proslavljaju.

- Uvek svečano, kao i slava i Božić ili bilo koji islamski praznik. U našoj kući se sve slavi i poštuje po običajima koji nalažu. Farbaju se jaja, sprema se domaća srpska hrana, deca se kucaju jajima. Celu tradiciju iz Srbije smo preneli ovde - rekla je ona jednom prilikom za "Blic".

Milica Todorović: Od detinjstva svako ima svoj zadatak

Pevačica Milica Todorović je oduševila svoje fanove u narodnoj nošnji i otkrila kako će ona provesti praznike.

- Ove godine, Vaskršnje praznike ću provesti sa porodicom, u Kruševcu, i jako sam srećna. Porodičan Uskrs, kao u detinjstvu, mnogo smeha, muzike, dobre energije i sjajne klope i naravno, borba ko će biti pobednik u tucanju jajima - rekla je Milica za "Kurir" i naglasila koji je bio njen zadatak.

- U našoj porodici, od detinjstva, svako ima neki zadatak, kako bismo svi učestvovali i dali doprinos farbanju ili trpezi. Moj zadatak je, do sada, bio da na kraju, dam jajima "fajnl tač" - umočim vatu u ulje i premažem sva jaja kako bi imala sjaj. Ove godine ću i crtati po njima, mešaću boje pri kuvanju, pa kako ispadne.

Zorannah voli pastelne boje

I blogerka Zorana Jovanović je pokazala svoje umeće u pripremanju uskršnjih jaja.

- Ofarbala sam jaja na Veliki četvrtak, jer sam želela da vam pokažem kako ja farbam najlepša uskršnja pastelna jaja. Ne volim jarke boje, nije mi to zanimljiva. Nisam ekspert u ovome, ali smatram da sam za života napravila mnogo kul jaja. Koristila sam bela jaja, koju sam ofarbala u boji za jaja u vidu gela - rekla je ona.

Kaja Ostojić ove godine slavi dva Uskrsa

Pevačica Kaja Ostojić trenutno je u karantinu u Francuskoj, gde uživa sa ćerkom i dečkom kojima sprema razne specijalitete. Ona je, čak i priznala da joj poziv domaćice više prija od poziva pevačice.

- Nekako se više pronalazim u ovom ritmu sada - rekla je Kaja za "Blic" i dodala da ove godine slavi dva Uskrsa sa dečkom Mateom i ćerkom Nikolinom.

- Uglavnom zajedno učestvujemo u spremaju uskršnjih jela jer mislim da je to porodični praznik i da svako na svoj način treba da doprinese. To ne mislim samo za Uskrs već i generalno. Ovde nemamo preteran izbor boja i dekoracija za jaja, ono što je bilo ja sam nabavila i moja jaja su prilično prosta - šarena i malo zlatna. Ove godine i katolički i pravoslavni Uskrs slavimo, pa će kod nas to potrajati.

A kako vidimo, kod Kaje i vina neće nedostajati...

Komentari (0)

Loading