Celebrity News

U čast oca Šabana: Evo šta će Ilda Šaulić da uradi sa njegovom rodnom kućom!

U čast oca Šabana: Evo šta će Ilda Šaulić da uradi sa njegovom rodnom kućom!

Poznata pevačica Ilda Šaulić odlučila je da porodičnu kuću svog oca Šabana Šaulića pretvori u muzej i na taj način očuva uspomenu na oca

 

Ilda Šaulić, ćerka tragično nastradalog legendarnog pevača Šabana Šaulića, često je u medijima govorila kako se ona i njena porodica teško nose s velikim gubitkom voljenog oca i supruga.

Kako bi zadržala sećanje na oca, poznata pevačica nedavno se odlučila na potez koji je mnoge oduševio!

Prema pisanju domaćih medija, Ilda Šaulić odlučila je da porodičnu kuću kralja narodne muzike pretvori u muzej.

U Mahali u Šapcu već su počeli radovi na obnovi kuće u kojoj će do kraja godine biti izloženi eksponati i nagrade koje pevač stekao tokom dugogodišnje karijere.

Vrednost ove investicije, prema pisanju lista „Kurir”, biće oko 20.000 evra.

Porodični dom koji je Šaban izgradio pre nekoliko decenija prazan je već duže vreme. Dok je bio živ, povremeno je obilazio kuću, ali se u njoj nije dugo zadržavao. Ipak, pošto je bio posebno vezan za to mesto, redovno je plaćao ljude koji su održavali kuću.

Pomenutu nekretninu prepisao je ćerki Ildi, koja je angažovala majstore kako bi je preuredili u muzej.

– Šaban je zaslužio da dobije muzej, to je njegova ćerka pokrenula. Svaka joj čast. Video sam i Gocu pre nekoliko dana ovde. Dolazila je da obiđe radove. Javila se ljudima na ulici i malo popričala s njima. Tako sam i čuo da će u kući napraviti muzej – rekao je za „Kurir” jedan meštanin.

Podsetimo, Šaban Šaulić nastradao je u februaru 2019. u saobraćajnoj nesreći blizu grada Bilefelda u Nemačkoj, zajedno sa svojim prijateljem Mirsadom Kerićem, kada je turski državljanin Alsin Levent velikom brzinom naleteo na njihov automobil.

NE PROPUSTITE:
Ilda Šaulić ne može da se pomiri s tim da njenog tate Šabana VIŠE NEMA

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic) on Sep 5, 2018 at 3:02pm PDT

Zauvek će čuvati uspomenu na oca

Ilda Šaulić govorila je u domaćim medijima u više navrata o pokojnom ocu Šabanu i uvek je isticala da će ceo život osećati prazninu nakon gubitka tate.

– Mislim da će praznina ostati ceo život. Iskreno, ne možemo da se naviknemo na život bez njega. Gledam tu nadgrobnu ploču, ali i dalje ne mogu da verujem. Gde god se pojavim, čuje se njegov glas, što je lepo, ali i težina koja ostaje – rekla je Ilda jednom prilikom za „Kurir” i otkrila da će na svojim nastupima pevati očeve pesme.

– Njegove pesme uvek ću pevati na svojim nastupima, biće deo mog repertoara, kao neka tradicija. Tatine pesme pevaju mnoge kolege, ali niko to ne može da radi kao što je on radio – istakla je pevačica i dodala:

– Ima mnogo pesama koje volim. Šaban je bio protiv, ali sam ja krenula na svoju ruku. Kada sam bila mlađa, nisam ni slušala ovu muziku, ali prelomila sam u pubertetu. Imao je dar od Boga, on je jedan jedini, nije ni pazio na taj glas. Takav način života donosi velike posledice i piće i cigarete, ali je on umeo to da nosi.

NE PROPUSTITE:
U čast ocu: Ilda Šaulić POSLUŠALA ŠABANOV SAVET

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic) on Apr 18, 2020 at 7:25am PDT

Ćerka kreće njenim stopama

Pevačica je nedavno otkrila kako je primetila da njena ćerkica Ema ima dara za muziku.

– Mnogo bih volela da ona krene mojim i Šabanovim stopama. Već sam primetila da ima tu žicu, tako da ako bude želela da se bavim muzikom, ja ću je podržati. Nije mi bitno da li će svirati neki instrument ili će baš odabrati pevanje. To je dar od Boga i ako Bojan i ja prepoznamo da Ema to želi, bićemo tu da je usmerimo i pomognemo – ispričala je Šaulićeva.

NE PROPUSTITE:
Ilda Šaulić otvorila dušu o ocu, a onda otkrila nešto o ćerki Emi što NIKADA javno nije rekla!

Komentari (0)

Loading