Celebrity News

Kreatorka Verica Rakočević: Neprijatelji mi ne mogu ništa!

Kreatorka Verica Rakočević: Neprijatelji mi ne mogu ništa!

Poznata modna kreatorka Verica Rakočević ogorčena je što je neko plasirao lažnu vest da zatvara svoj butik u Beogradu. Ona smatra da zlobnici na taj način ne mogu da obezvrede 40 godina njenog rada. Uživa u životu koji je “spakovala” po svojim željama...

Posle 40 godina rada srpska modna kreatorka Verica Rakočević (72) našla se u situaciji da putem „instagrama” demantuje vest da zatvara svoj butik u centru Beograda, koji je zaštitni znak njene bogate karijere. Dizajnerka zavidne energije ogorčena je zbog plasiranja neistina u javnost, ali čvrsto veruje da pokušaji njenih neprijatelja da na taj način obezvrede njeno ime ostaju potpuno bezuspešni.

– Svoju “ovnovsku” energiju uspela sam da ukrotim tokom godina i sada više ne reagujem toliko impulsivno. Ali kad vas neko dira u nešto najvažnije, pored porodice, i kada znate kako se lavovski borite četiri decenije za vaš posao, onda ne mogu da ne odreagujem.

NE PROPUSTITE: Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević: Mi smo dva potpuno različita sveta!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on Jul 24, 2020 at 3:30pm PDT

- U periodu kada je kriza zbog pandemije pogodila ceo svet, došla sam u situaciju da neko sabotira moje ime tokom smanjenog obima posla, a normalno je da se manje radi, s obzirom na situaciju. Kada je objavljeno u medijima da sam zatvorila butik, osetila sam se veoma razočarano. Butik nije zatvoren i biće otvoren onoliko koliko ja budem živa, a to može da bude još 30 godina, ako budem išla stopama Kirka Daglasa.

- Prošao me je bes brzo jer sam navikla na mogo gore udarce i na jače životne šamare. Prenošenjem takve vesti moj rad je banalizovanjem omalovažen. Kokice da sam prodavala četiri decenije bilo bi za veće poštovanje. Ko god da je vest da zatvaram butik plasirao u medije, pokušaji da se time obezvredi moje ime su bezuspešni.

- Neprijatelj koji mi je to napravio nije svestan koliko sam ponosna na činjenicu da sam za sve što sam uradila zaslužna samo ja. Sinoć sam zahvaljivala Bogu što sa 72 godine imam mozak četrdesetogodišnjakinje, što mogu hitro da se krećem, imam zdravu decu, kao i posao koji obožavam i koji nije stao – kaže modna kreatorka.

NE PROPUSTITE:
Verica Rakočević i Veljko Kuzmančević: Afrika nas je ZAUVEK PROMENILA!

- Osim toga, dodala je da da je uspela da sve "upakuje" pod uslovima problema koje nam je koronavirus doneo – svoju proizvodnju iz centra grada prebacila je na imanje pored svoje kuće, smanjujući time troškove, a pritom nije otpustila nijednog radnika.

– Uvek imam rešenje za najgori mogući scenario, a ni on ne može toliko da me poremeti da bih zatvorila radnju. Moji kupci su 70 odsto stranci, i dalje šaljemo moje kreacije po celom svetu. Još jedno rešenje za krizu mi se ukazalo – otvara se kod nas jedna platforma kao što je u svetu "Moda operandi" i počinjem saradnju s njima. Ako pandemija nastavi ovim tempom, većina prodaje obavljaće se putem interneta.

- To će obradovati mnoge moje klijente iz sveta. Imala sam gubitke, naravno, otkazala sam zakazane četiri modne revije, trebalo je i da moja kolekcija zatvori i crnogorsku “Nedelju mode”. Ipak, optimista sam i svesna da sve radim temeljno. Moji klijenti su oni koji se ne rasipaju novcem jer su ga pošteno stekli, i sada je samo važno pogoditi šta ponuditi kupcima.

Verica Rakočević otkrila jezive detalje prvog sastanka sa Veljkom!

- Onlajn prodaja mi je veoma važna, ali butik nisam zatvorila. Iz svog sela dva puta nedeljno se spustim u grad i provodim vreme u butiku – kaže Verica dok vredno priprema svoju jesenju kolekciju koju će uskoro predstaviti javnosti. Ona ističe da je sigurna da svoj posao radi na ispravan način, ali sebi zamera na prevelikoj iskrenosti u javnosti.

– Ušla sam u ovaj posao neiskusna i prepoštena i nisam znala da se nosim s nekim stvarima. Zato cenim Draganu Ognjenović koja je napravila ime a potpuno je odbranila svoju privatnost. Nažalost, nisam umela toliko inteligentno da razmišljam na početku, a posle su svi navikli na to da sam iskrena u javnosti. Sada se trudim da se što manje identifikujem s estradom, jer joj ne pripadam.

- Ozbiljno se bavim modom i uvek sam se trudila da bar deo onoga što radim bude umetnost. Estrada nije moje opredeljenje – objašnjava supruga Veljka Kuzmančevića, koja s porodicom uživa u letnjoj idili na Avali.

– Srećna sam što imam svoj bazen na Avali, koji nam je spas tokom leta. Ćerka Milena mi je bila u poseti dva meseca, družile smo se, a tu su mi bili i unuci. Sada me posećuju, jer tokom vanrednog stanja to nije bilo moguće, tada su me svi čuvali.

- Nema ničeg lepšeg kad mi dan započne plivanjem u mom bazenu, a onda uživanjem u proizvodnji, koja mi je pored doma. Zasadila sam prelepo cveće, rastinje i voće, bašta mi je kao džungla. Nivo kiseonika mi je 90, jer plivam tri puta dnevno. Život sam spakovala po svojoj meri i željama – zadovoljno završava Verica.

Verica Rakočević otvorila vrata svog doma: Veljko je moja svetlost (foto)

Komentari (0)

Loading