Celebrity News

Za princa samo najbolje: Zavirite u školski jelovnik malenog Džordža

Autor: | 18/09/2017

Za princa samo najbolje: Zavirite u školski jelovnik malenog Džordža

Princ Džordž ima četiri godine i kako nalaže tradicija već je krenuo u školicu.

A kako to obično biva, kraljevska porodica na meti javnosti je 24 sata, pa sada britanski mediji pišu i o tome koliko mama Kejt i tata Vilijam brinu o zdravoj ishrani svojih mališana.

Zavirite u nedeljni, školski, meni malenog Džordža.

Ponedeljak

Džordž će nedelju započeti čašom organskog mleka ili čiste vode, ako baš ne podnosi mleko, i činijom banane, mandarine i jabuke. Za ručak će imati, kao i svakog dana, supu s kriškom organskog hleba, a za glavno jelo prinčevski roditelji će moći da odaberu da li žele im dete jede ceo obrok, riblji, vegetarijanski ili onaj namenjen deci s alergijama.

Uzmimo da su mu mama i tata namenili prvu varijantu. On će u tom slučaju da ruča sveže napravljeni jagnjeći ragu s belim lukom i svežim začinima. Zatim, organski (sve je organsko) sir sa šargarepom i krastavcem. Pa još malo integralne testenine. Za užinu će Džordž imati desert, i to kremasti portugalski kolač s jagodama.

Utorak

Za doručak će princ opet imati mleko ili vodu (kao i svakog jutra) uz grisine od integralnog hleba s nešto malo luksuznijom varijantom sira edamera.

Za ručak će Džordž da utoli glad prvo supom i prilogom, zatim svežom ćuretinom, pitom od slanine i lisnatim testom, dimljenim brokolijem i zapečenim povrćem.

Princ Vilijam zabrinut otac: Mislim da će Šarlot biti problematična kad poraste

A za užinu će Džordž da uživa u smutiju od organskog tropskog voća.

Sreda

Džordž je opet ili na mleku ili vodi u "društvu" činije voća.

Nakon supe, za ručak slede svinjska rebarca sa žara, kuvani kukuruz, kuskus s prilozima kako dolikuje. A tek ako bi hteo ribu; bakalar s jajima!

Mali Džordž za desert ima slatkiš od džema, kokosa i krem od vanile.

Četvrtak

Opet voda ili mleko, ali potom sveže pečeni "lisnati pužić" s grožđicama u kojem mali Džordž uživa.

Za ručak Džordž ima piletinu s čilijem uz rendani sir, čeri paradajz i krastavac, a za prilog mešavinu integralnog i običnog pirinča.

Za užinu ima kao desert razno voće i još voćni jogurt.

Petak

Džordž je i dalje ili na mleku ili na vodi, i ovaj put s mešanim voćem.

Zatim sledi ručak - supa dana, sveža mocarela s bosiljkom i paradajzom, sve u pecivu. Potom sledi začinjena testenina i voćna salata. Riblji obrok značio bi mali, sveže pečeni odrezak od tune.

Za desert dobija zobeni kolačić s grožđicama i uz to banana šejk.