Celebrity News

Tarantina grize savest: Znao sam šta je Vajnštajn radio i nisam preduzeo ništa

Tarantina grize savest: Znao sam šta je Vajnštajn radio i nisam preduzeo ništa

Filmski režiser Kventin Tarantino izjavio je da je znao šta je ženama radio njegov saradnik producent Harvi Vajnštajn i da ga je sada sramota što nije reagovao na seksualna uznemiravanja i napade.

- Znao sam dovoljno da uradim više - rekao je Tarantino u intervjuu za The New York Times, navodeći nekoliko slučajeva.

On je rekao da to što je znao o Vajnštajnu nisu glasine i priče iz druge ruke, dodajući da žali što nije preuzeo odgovornost za ono što je radio producent s kojim je sarađivao na mnogo filmova.

- Da sam uradio ono što je trebalo da uradim, ne bih sarađivao s njim - rekao je Tarantino.

Prve navode o seksualnim uznemiravanjima i napadima Vajnštajna objavili su ovog meseca The New York Times i The New Yorker, posle čega je više desetina glumica javno progovorilo o tome.

Tarantino je rekao da je za Vajnštajnovo nedolično ponašnje čuo mnogo pre. Njegova bivša devojka Mira Sorvino mu je rekla da ju je producent uznemiravao. Dodao je da mu je još jedna glumaca pričala o mogulu, kao i da je zno da je glumica Rouz Mekgovan postigla nagodbu s Vajnštajnom.

Režiser je rekao da nije razmotrio da li su ti slučajevi stvar redovnog zlostavljanja i rekao da je i pored tih priča nastavio da snima filmove s Vajnštajnom, zbog čega sada žali.

- Ja sam marginalizovao te incidente. Bilo šta sada da kažem, zvučalo bi kao jadni izgovori - rekao je Tarantino.

Vajnštajn i Tarantino su sarađivali od 1992. kada je Vajnštajn distribuirao "Ulične pse" (Reservoir Dogs), preko "Petparačkih priča" (Pulp Fiction), "Ubiti Bila" (Kill Bill), "Prokletnika" (Inglorious Bastards) i "Podlih osam" (The Hateful Eight), pa sve do vereničke žurke koju je pre par nedelja Vajnštajn organizovao za Tarantina.

A post shared by Agenzia ANSA (@agenzia_ansa) on Oct 19, 2017 at 11:39pm PDT