Celebrity News

Jana Milić Ilić: Moj brak više nije bajkovit!

Glumica, koju u seriji “Jugoslovenka” prvi put gledamo u ulozi negativke, otkriva kako pristupa roditeljstvu, kakav odnos gaji sa šestogodišnjim sinom Đorđem i koliko su se promenile stvari u odnosu sa suprugom Mišom...

Jana Milić Ilić: Moj brak više nije bajkovit!

Petar Đorđević

Glumica Jana Milić Ilić (38) važi za osobu koja je uvek spremna za dobru šalu. Gde god da se pojavi, pleni šarmom, harizmom i pozitivnom energijom, a malo ko zna da se iza njenog širokog osmeha i toplih, crnih očiju krije velika tuga. Imala je samo dvadesetak godina kada joj se majka razbolela, a zatim i preminula, što je ostavilo neizbrisiv trag na njenom srcu. “Mrak” koji od tog momenta nosi u sebi glumica leči poezijom.

Zbirka pesama koju je nazvala “Azbuka ćutanja” satkana je od njenih najintimnijih razmišljanja i osećanja stoga je još uvek vrlo neodlučna da li da je objavi. Lepa i manje lepa životna iskustva Jana izvanredno pretače u svoje likove, te je tako ovih dana gledamo u seriji “Jugoslovenka”, u ulozi Milice Ristić, nadmene, lukave, neostvarene žene i loše majke. 

– Budući da sam do sada tumačila uglavnom pozitivne junake, svi koji me poznaju mislili su da negativca nikako neću moći da iznesem. S druge strane,  osećala sam da to mogu i ulogom Milice sam ih razuverila. Priželjkivala sam ovakvu rolu i, iskrena da budem, izmaštala sam je mnogo pre nego što sam je dobila. Milica Ristić je žena koja sve čini zbog sreće svoje dece i časti porodice. Nažalost, sredstva do tog cilja nisu joj uvek ispravna. Vrlo dobro poznajem osobe poput nje, koje isijavaju snobizmom, uobraženošću i nadmenošću bez pokrića i baš tu sam pronašla materijal za građenje lika. 

PROČITAJTE: Suprug joj je GLAVNI PRODUCENT serije "Istine i laži", a Jana Milić Ilić kaže da ulogu NIJE DOBILA preko veze

Petar Đorđević

 

Spomenuli ste da je vaša junakinja posebno fokusirana na majčinstvo, ali čini se da joj ni to ne ide baš najbolje? 

- Sve od sebe je dala da vaspita sina i ćerku, ali je stvorila svoje kopije s kojima ne može da izađe na kraj. Međutim, ne bih joj ja davala toliko zasluge niti krivice, iako se često u našem narodu može čuti rečenica “Tako te je majka vaspitala” i niko ne spominje oca, koji je ovde i te kako važan. Dimitrije Ristić je loš čovek i neko na koga se ne treba ugledati, samim tim su i drugi članovi njegove porodice nesrećni, iskvareni i nose mračne tajne.

Kako se vi nosite s roditeljstvom, zahtevnim i vrlo odgovornim zadatkom? Kakav odnos gajite sa sinom Đorđem?

- Sigurno da jeste vrlo zahtevan, međutim kada pogledam Đorđa, shvatim da sam na dobrom putu. Suprug i ja mnogo radumo s njim, divno je, poslušno i vaspitano dete, željno znanja koje umesto za telefonima i video-igricama čezne za igranjem u prirodi i sa životinjama. Još uvek je vrlo mali, ima samo šest godina. Nije još krenuo ni u predškolsko i u neku ruku je pod staklenim zvonom, stoga pomalo strahujem kako će izgledati njegov prvi, ozbiljniji susret sa okrutnim svetom.

PROČITAJTE: Jana Milić Ilić i Zoran Pajić: Naša ljubav ima srećan kraj

Petar Đorđević

 

Da li ste vi i i suprug, producent Miodrag Miša Ilić, složni kada je reč o njegovom vaspitanju i tome šta je dozvoljeno, šta nije?

- Možda sam malo stroža, ali uvek s razlogom, nikad zato što sam nervozna ili umorna. Zapravo, dosta mu toga dopuštam, ali sam ga naučila da postoji granica preko koje ne sme da ide. Dovoljno mu je da me pogleda ili da malo povisim ton da obustavi sve što radi (smeh). Suprug i ja imamo taj problem što smo iz slične branše, on je izvršni producent, ja glumica te se najčešće dešava da smo u isto vreme van kuće. S obzirom na to da nam je Đorđevo odgajanje na prvom mestu, stalno smo u nekim pregovorima, kad ko može da izađe, kad i ko odlazi po njega u vrtić. Jednom rečju, svaki dan nam je prava žurka (smeh).

Do koje granice smatrate da čovek treba da ide kako bi spasao brak?

- Ako ljubav i volja među partnerima i dalje postoje, treba da urade sve. Najlakše je okrenuti se i otići. Ljudi najčešće zaboravljaju da su se venčali da im bude lepo, da ujutru kada ustanu, jedno drugome vraćaju osmeh na lice. Sve češće im, međutim, postaje mučno da se s posla vrate kući. Mislim da nikada ni iz kog razloga ne bih mogla to da trpim, niti bih dozvolila da u borbi za opstanak braka izgubim sebe.

Šta još Jana kaže o svom braku i roditeljstvu pročitajte u najnovijem broju magazina „STORY” koji je u prodaji do 10. novembra! 

Story.rs

 

 

Komentari (0)

Loading