Celebrity News

Novak Đoković: Porodica me čini srećnijim od svih trofeja

Najbolji teniser planete posetio je srpsku prestonicu i tom prilikom u ekskluzivnim izjavama za “Story” otkrio zbog čega privatna slavlja, poput nedavnog šestog rođendana sina Stefana, emotivnije doživljava nego sportske uspehe...

Novak Đoković:  Porodica me čini srećnijim od svih trofeja

Ata Images

Novak to radi bolje od svih. Veštim potezima magnetiše pažnju publike a iznenadnim bravurama postiže dragocene poene upravo kod tog sudije, nekada i mnogo važnijeg od onog koji upravlja skor tablom. Ume da odservira munjevito i sigurno, ali i da uzvrati nezgodne i prebrze lopte.

Svojim odgovorima umeo je da odbrusi i najnezgodnijim predstavnicima inostrane štampe, najčešće uperenim protiv svake njegove izjave, čak i onima koji su takve podle “servise” vežbali godinama na našem asu. Ritern u tim situacijama usavršio je do perfekcije, ali dok se krajem prethodne nedelje družio s novinarima u svom sportskom kompleksu na Dorćolu, Novak Đoković (33) posebno je radio na volejima. Za onim grubljim udarcima, ovog puta, nije bilo potrebe.

PROČITAJTE: Novak objavio nikad viđenu fotografiju sa ćerkom Tarom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Jan 1, 2020 at 5:33pm PST

Pametno dodavanje s predstavnicima “sedme sile” potrajalo je tog dana neko izvesno vreme dok nismo mogli da zaključimo ono što nekako uvek znamo i pre njegovog izlaska na teren, ali ipak čekamo da rezultat to potvrdi. Đoković je, naime, i tog dana bio šampion u onome u čemu je i inače najbolji. Govorimo, naravno, o njegovoj harizmi. Nije loš ni u tenisu, potvrdio je to na sve moguće načine koji postoje u tom sportu, svakako da je odličan i kada ne drži reket u rukama, birajte u kojim sve situacijama i koliko samo puta dosad. Ipak, harizma opisuje tajnu Novakovog uspeha bolje od svih drugih oružja u asortimanu njegove artiljerije.

U pokušajima da otkrijemo iz kojih izvora crpi taj važan, sigurno i presudan faktor za svoj svetski uspeh, spoznali smo da se istina često zaista krije na najočiglednijem mestu. Dok su mnogi sportski novinari tog dana pokušavali da odgonetnu Novakovu tajnu tražeći odgovor među sirovim tehnikama koje izmišljaju treneri tenisa, mi daleko više iskustva imamo na terenu gde se obično krije istinska formula. Kao i ranije, razlog za blistav osmeh na Đokovićevom licu krije se u njegovoj srećnoj porodici. U ekskluzivnim izjavama koje je dao za magazin “Story” svetski broj jedan tog dana odao je delić tajne. Na naše pitanje kako slavlja nakon svih važnih pobeda i trofeja meri prema onim slavljima koja organizuje zbog porodičnih povoda, nije imao nimalo dvojbe. Naravno, ovu temu načeli smo samo dan nakon što je njegov sin prvenac Stefan proslavio svoj šesti rođendan i to baš u Beogradu, na velikom slavlju upriličenom u jednom elitnom novobeogradskom restoranu.

Uvek ima povoda za slavlje. Ne mora da se čeka turnir, kao što ne mora da se čeka ni rođendan deteta, ni bilo koja druga svečana prilika, privatno ili profesionalno gledano. Uvek postoji neki razlog. Međutim, definitivno su mi porodična slavlja i obeležavanje nekih važnih datuma u našim životima daleko važniji nego bilo koje sportsko dostignuće – bio je iskren Novak s nama.

To slavlje, podrazumeva se, posetili su svi oni koji su dragi prijatelji porodice Đoković, a koji ne stižu da tenisera vide tokom njegove izuzetno zauzete godine. Međutim, posebno su radosni zbog ove prilike bili upravo Noletova majka Dijana, otac Srđan i brat Đorđe. Bili su tu da proslave odrastanje malog Stefana, a ta svečana prilika bila je samo jedan u nizu zanimljivih događaja u rasporedu našeg najboljeg sportiste svih vremena.

Dok je tih nekoliko dana boravio u Beogradu, pre nego što je zatim odleteo za Beč gde igra naredni turnir, uspeo je i da nađe vremena za sebe i suprugu Jelenu (34). Njih dvoje posetili su “Muzej iluzija” gde su ovekovečili tu uspomenu zanimljivim fotografijama, a Novak je takođe stigao i da uživa u svakodnevnim aktivnostima koje mu inače veoma nedostaju. Na primer, šetao je psa i usput stigao da se igra sa decom koja žive u komšiluku, a u svemu tome veoma je uživao. Takođe, sina Stefana (6) i ćerku Taru (3) odveo je da posete neke značajne spomenike i muzeje jer, kako se poverio prijateljima, želi da svoju decu odmalena nauči istoriju Srba. U nastavku našeg razgovora s Novakom, otkrio nam je zbog čega ga boravak u srpskoj prestonici do te mere ispunjava.

PROČITAJTE: Bljesak iz prošlosti: Fotografija Jelene i Novaka koju javnost nikada nije videla!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Oct 1, 2020 at 10:39am PDT

Uvek se uželim Beograda i Srbije i radujem se dolasku ovde. Moj boravak u rodnom gradu uvek je kratak, ali ispunjen brojnim privatnim i profesionalnim obavezama. Pričinjava mi veliko zadovoljstvo što sam ovde, što sam okružen svojim narodom, ljudima koji pričaju isti jezik kao ja, što mogu da se vratim svojim korenima. Puni me energijom sve to, doduše, verovatno u istoj meri u kojoj me istovremeno iscrpljuje. Ipak, daje mi taj dodatni podstrek i motivaciju koja mi je potrebna, inspiriše me da dalje putujem svetom i ispisujem neke nove stranice istorije tenisa – rekao je Novak za “Story”.

Pričao je Đoković tog sunačnog dana u Beogradu i o mnogim drugim temama. Rekao je okupljenim novinarima da ovo smatra jednim od najblistavijih momenata njegove karijere i najavio ono što već neko vreme ističe u prvi plan – cilj da sruši sve rekorde.

Ustručavam se da ovu sezonu poredim sa onom iz 2011. ili 2015. godine, koje su zaista bile izvanredne. Po kvalitetu tenisa, osećam da sam sada najbliže tim sezonama – rekao je Novak i zatim detaljno razmotrio kako se odnosi prema pritisku koji mu u poslednje vreme svi svetski mediji nabijaju.

Pritisak koji mi je nametnut kako se sve više približavam najvećim rekordima doživljavam kao sastavni deo mog profesionalnog života. Kada ste na najvišem nivou, morate da prihvatite da ćete se susresti s velikim pritiscima, ali pitanje je da li ćete ih iskoristiti kao gorivo za sebe ili oružje protiv sebe. To je sve u glavi. Imam dugogodišnje iskustvo i zato ne osećam da me to opterećuje u velikoj meri, kao što je to bio slučaj na početku moje karijere – izjavio je Novak, a zatim se osvrnuo i na jedan od tih zapaljivih “servisa” koje je morao da primi u svetskoj štampi. Naime, u nekim inostranim medijima napadnut je zbog svoje izjave da želi da bude bolji od Federera i Nadala, kada su ga neki okarakterisali kao arogantnog.

Možda nekima smeta što imam najviše ambicije i što umem da ih verbalizujem, ali odrastao sam uz vaspitanje da budem otvoren, transparentan i iskren. Takav je moj karakter, to je moja ličnost. Ljudi nekad možda vole pretvaranje i to takođe poštujem, ali ja to ne umem. Samo sam verbalizovao svoj cilj, a to je da, istorijski gledano, budem najduže rangirani broj jedan i to mi je prioritet. Međutim, ne osećam preveliko opterećenje zbog takvog cilja. Znam kako da pronađem ravnotežu, ali naravno da se u svemu tome ponekad i ja poljuljam kako psihički, tako i fizički. Ipak, to je sve život i niko nije savršen. U životu svakim danom učite, stičete neke nove spoznaje o sebi i pokušavate da to upotrebite na najbolji mogući način kako biste bili najbolja verzija sebe, profesionalno i privatno – odlučno je odgovorio Novak.

PROČITAJTE: Ćerka Novaka Đokovića raznežila svet: Tati nema spasa! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Sep 15, 2020 at 11:35am PDT

Kako bi postigao cilj koji je sebi zacrtao, Đoković, ipak, ne zaboravlja šta ga motiviše da se bavi ovim sportom. Veoma inspirišuće govorio je o razlozima zbog kojih izgara na terenu i otkrio odakle izvlači nepresušnu snagu.

Sve što radim, činim kroz zadovoljstvo, ne tražim korist i ne tražim materijalni smisao. Uživam i sve dok je tako, biću na terenu. Posle svega što sam postigao kod mene više ne postoji nikakvo moranje, nikakva obaveza da se bavim tenisom. Mogu sutra da završim sve i bio bih sasvim zadovoljan onim što sam postigao, ali meni pričinjava zadovoljstvo da idem po turnirima i takmičim se. Sam čin igranja tenisa čini me radosnim i veselim. Osećam tu detinjastu energiju kada sam na terenu, u smislu zadovoljstva i radosti, a svaki naredni izazov vidim kao inspiraciju za nove ambicije, koje su uvek potrebne da biste se takmičili – zaključio je Novak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

R3 let’s go idemooo 💪🏼 #AusOpen #AO2020

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Jan 22, 2020 at 1:10am PST

Novak Đoković - Vratiću turnire u Srbiju

Uprkos lošem iskustvu s nedavno održanim “Adrija turom”, gde su mnogi igrači zaraženi koronavirusom, naš teniser istakao je ambiciju i dao obećanje da će vratiti profesionalni tenis na naše podneblje.

– Lično ću raditi na tome da vratimo profesionalni turnir u Srbiju, iako je “Adria tur” nesrećno završen i čak pomalo ozloglašen, mada je za mene bio savršen događaj. Mislim da je pokazao zašto Beograd i Srbija žele i zaslužuju da imaju vrhunski turnir. Nadam se da ćemo imati što više međunarodnih takmičenja u tenisu – rekao je Novak.

Komentari (0)

Loading