Celebrity News

Preminuo veličanstveni glumac, oproštajno pismo Radoša Bajića potreslo naciju!

Srpski glumac Mirko Babić izgubio je najvažniju bitku u svom životu, borio se tiho i dostojanstveno, međutim nije uspeo da pobedi!

Preminuo veličanstveni glumac, oproštajno pismo Radoša Bajića potreslo naciju!

Ata Images

Čuveni glumac Mirko Babić pre četiri godine saznao je da boluje od karcinoma grla. Iako suočen sa izuzetno teškom bolešću Mirko nije želeo da priča o tome. 

Radoš Bajić: Prvi sam autor koji se uhvatio teškog zadatka - da sa frekvencija naših nacionalnih emitera oteramo turske serije

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Калдрмаш Крагујевац (@kaldrmaskragujevac) on Nov 12, 2020 at 1:51am PST

Mirko Babić - Tihi odlazak legende

Njegova borba bila je tiha, ali je na kraju bolest ipak pobedila. Tužne vesti o smrti Mirka Babića (72) potvrdio je njegov dugogodišnji kolega i veliki prijatelj Radoš Bajić. 

- Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta 'Joakim Vujić' u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote... Naš dragi Mirko... Ne zna se - da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih - bio je i jedno i drugo. Jedinstven, grandiozan i neponovljiv. Nemoj da se ljutiš.i počivaj u miru dragi moj Dragojlo - glasilo je oproštajno pismo legendarnog glumaca na „Instagramu”. 

Veličanstveni Mirko Babić - Nosilac brojnih priznanja 

Mirko je domaćoj publici bio prepoznatljiv po ulozi Dragojla u kultnoj seriji 'Selo gori a baba se češlja', čiji je kreator bio upravo Radoš Bajić.

Pored te uloge, Mirko Babić je tokom svoje bogate karijere imao zapažene uloge u brojnim televizijskim serijama i filmovima. 'Stići pre svitanja', 'Vruć vetar' gde je tumačio ulogu sudskog izvršitelja, 'Dr' iz davne 1984. godine, 'Kraj dinastije Obrenović' gde je tumačio majora Milosava Živanovića, 'Moj rođak sa sela', 'Ravna gora' samo su neki od ostvarenja u kojima je Mirko ostavio svoj pečat.

Mirko je takođe nosilac brojnih priznanja za svoj rad, među kojima je i statueta 'Joakim Vujić' koju Književsko srpski teatar dodeljuje za izuzetan doprinos pozorišnoj umetnosti. Pored toga nosilac je i priznanja 'Zaslužni građanin grada Kragujevca', najveće priznanje koje može dobiti jedan Kragujevčanin.

Vreme i mesto sahrane još uvek nisu poznati.

Komentari (0)

Loading