Celebrity News

Radoš Bajić: Prvi sam autor koji se uhvatio teškog zadatka - da sa frekvencija naših nacionalnih emitera oteramo turske serije

Radoš Bajić: Prvi sam autor koji se uhvatio teškog zadatka - da sa frekvencija naših nacionalnih emitera oteramo turske serije

Scenarista i reditelj Radoš Bajić i njegov sin, glumac i producent Nedeljko Bajić za „Alo!” govore o porodičnoj harmoniji koja vlada u njihovom domu, sumiraju 2017. godinu, koja je za njih bila prepuna poslovnih uspeha.

- Na privatnom planu je sve u najboljem redu. Što se tiče porodice, mi smo svi zajedno i svako može da nas vidi, ali mi ne guramo našu ličnu priču, jer se ne razlikujemo od ostalih porodica. Ovu godinu ću pamtiti i po tome što smo imali zaista veliki zdravstveni problem kada je reč o jednom našem članu. Hvala bogu, to je sada u redu, iako je bilo dramatično - iskren je Radoš, dok Nedeljko napominje da se porodica Bajić trudi da tokom čitave godine svaki dan provede kao da je praznik.

- Kod nas je uglavnom veselo. Moj otac i ja radimo zajedno, a i živimo pod istim krovom, od čega mnogi beže. Pitaju nas da li smo normalni. Naravno, svako ima svoj stan, ali pošto živimo u istoj kući, usmereni smo jedni na druge i funkcionišemo odlično. Među nama postoji mnogo tolerancije i razumevanja. Ljudi moraju da pronalaze u svojoj porodici ono što je dobro, a ne da uočavaju mane. Mislim da Srbi treba da se vrate porodičnim vrednostima, jer su deca i zdrava familija jedini smisao života - kaže Nedeljko, dok se Radoš osvrće na poslovne poduhvate.

- Nikada više nisam radio nego 2017. Bila je ovo najproduktivnija godina i za mene i za moju porodicu. Prvo smo imali premijeru serije „Selo gori, a baba se češlja“, a onda smo u aprilu počeli snimanje serije „Psi laju, vetar nosi“, koja je takođe u vrhu gledanosti i prikazana je na jedan veličanstven način. Zatim, ušli smo u fazu obrade i montaže i počeli snimanje ogromne serije za Televiziju „Pink“. Prvi put se događa da jedan autor i umetnik paralelno radi za dva medija koji su u sukobu. Vidite i sami da tu scenario najviše vredi. Radi se o seriji koja će imati 55 epizoda i čije emitovanje počinje u februaru, a plus sam snimio i igrani film „Zaspanka za vojnike“ u novembru - kaže Radoš i priča kako misli da je serija „Selo gori, a baba se češlja” kruna njegovog uspeha.

- Ako bih napravio jedan fleš prikaz mojih projekata, ta serija je neponovljiva. Svi oni koji budu tražili da ponovo vide takvu seriju, da je prepoznaju u mojim novim projektima, to je uzalud. To je jednom urađena, ostvarena i neponovljiva priča. Bez obzira na to što radim dosta i verujem da ću raditi dok mi zdravlje bude dozvoljavalo, mislim da je „Selo gori“ projekat koji će obeležiti moj život - uveren je Radoš i objašnjava šta ga to čini posebno srećnim.

- Srećan sam mnogo, a pritom osećam i veliku odgovornost i radost zato što mi je suđeno da budem u nečemu prvi. Prvi sam autor koji se uhvatio teškog zadatka, a to je da sa frekvencija naših nacionalnih emitera oteramo turske serije. Nemam ništa protiv njih, treba da se emituju, ali deca po Srbiji su počela da govore turski, a zaboravljaju srpski. Tome smo stali na put - kaže Radoš Bajić.