Celebrity News

Suze i jecaji na Novom groblju: Sahranjen Ivan Bekjarev u Aleji zaslužnih građana

Jedan od najcenjenijih glumaca Ivan Bekjarev danas je sahranjen.

Suze i jecaji na Novom groblju: Sahranjen Ivan Bekjarev u Aleji zaslužnih građana

Zbogom Profesore: Sahranjen Ivan Bekjarev! 

Velikan srpskog glumišta i profesor Ivan Bekajrev, koji je preminuo u 75. godini od posledica korona virusa, sahranjen je na Novom groblju u Beogradu.

Ata Images

 

 

Kovčeg je položen u Aleji zaslužnih građana. Kako i dolikuje doajenu pozorišta, filma i televizije, ispratili su ga prijatelji, kolege, bivši studenti, supruga Mikica i sin Vanja.

Među prvima je došao nekadašnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović, a malo potom i Zoran Đorđević, Tamara Vučković, Ceca Bojković, Saša Joksimović, Iva Štrljić i mnogi drugi, piše Hello! magazin. 

Ata Images

 

 

Kovčeg u kapeli bio je prekriven belim ružama, a crno-bela fotografija je bila izložena, u koju je dugo gledala uplakana udovica Mikica koja je stajala pored kovčega s posmrtnim ostacima svog supruga, gde je primala saučešća i reči utehe.  

Njegovi studenti su se pojavili sa crvenom ružom u rukama, Iva Štrljić i Saša Joksimović. Ivan je sahranjen u Aleji zaslužnih građana u delu gde je grobnica i slikara Vladimira Veličkovića. Svetlana Ceca Bojković se od kolege i prijatelja oprostila veoma potresnim rečima.

 - Ivan, čovek nesalomive životne energije, radoznao, vredan, svetski putnik, hedonista u svakom smislu, prijatelj. Sjajan glumac, divan partner, voljen od svojih studenata, voljen od prijatelja. Teško mi je da prihvatim da se ugasio jedan tako bogat život - rekla je Svetlana, navodi "Kurir".

Ivana Bekjareva mnogi će pamtiti po izuzetnoj harizmi i lirskom izražavanju, a mnogim mlađim kolegama bio je vetar u leđa i izuzetan mentor. 

Svoju prvu ulogu odigrao je davne 1967. godine, a imao je više od 150 uloga u pozorištu, te preko 50 na filmu. Najpoznatije serije u kojima je igrao su "Bolji život", "Srećni ljudi", "Otpisani", "Gorki plodovi".

 

 

 

Komentari (0)

Loading