Celebrity News

Izgubio najvažniju bitku: Preminuo Mustafa Nadarević

Glumac preminuo u 77. godini

Izgubio najvažniju bitku: Preminuo Mustafa Nadarević

Ata Images

Mustafa Nadarević preminuo je u 77. godini. Glumac koga je publika obožavala, izgubio je najtežu životnu bitku, a opaka bolest bila je jača.

Mustafa Nadarević preminuo je u svom domu u Zagrebu posle duge borbe sa karcinomom pluća prenosi "Radio Sarajevo".

 

 
 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели showbuzz.hr (@showbuzzhr)

 

Glumac je nedavno otpušten iz bolnice, gde je dočekao i svoj sedamdeset sedmi rođendan. Bio je kod kuće u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije napuštao svoj dom zbog epidemiološke situacije sa korona virusom.

O svojoj bolesti Mustafa je otvoreno govorio za javnost.

– Kad sam shvatio da je to deo života, da je bolest deo života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobediti zloćudna bolest - rekao je Mustafa nedavno i naglasio da je, na sreću, došao na vreme na pregled.

 

 
 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели 🇧🇦🇧🇦🇧🇦 (@bosnian_ladies_and_gents)

 

Mustafa Nadarević rođen je u Banjaluci 1943. godine. Iako je živeo i radio u mnogim gradovima bivše Jugoslavije, najveći deo života proveo je u Zagrebu.

Pozorišnu karijeru je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame Hrvatskog narodnog pozorišta u tom gradu. Najpre je velike uloge dobio u domaćem pozorištu – Bogdan u „Hvarkinji“, Pomet u „Dundi Maroju“, Miletić u „Ostavci“, Leon u „Gospodi Glembajevima“ .

Njegov talenat ubrzo su prepoznali strani režiseri pa je dobio glavnu ulogu u predstavi „Lorenzaco“. Osim toga glumio je Sirana, Figara i M.P. Marfija u velikim predstavama. Filmsku karijeru započinje tek početkom osamdesetih godina u sporednim ulogama. U filmu „Otac na službenom putu“ Emira Kusturice iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha.

Zatim su usledili filmovi „Već viđeno“ Gorana Markovića iz 1987. godine, „Glembajevi“ Antuna Vrdoljaka iz 1988. godine, pa „Kuduz“, „Gluvi barut“, „Praznik u Sarajevu“, „Puška za uspavljivanje“, „Ničija zemlja“, „Gori vatra“, „Nafaka“ i mnogi drugi.

Publiku ispred malih ekrana oduševio je ulogom Izeta Fazlinovića u seriji „Lud, zbunjen normalan“ koja je snimana od 2007. do 2016. godine.

Komentari (0)

Loading