Celebrity News

Bol i suze su već prošlost: Kreće opasna trka za Maradonino bogatstvo

Ko će naslediti ogroman novac slavnog fudbalera?

Bol i suze su već prošlost: Kreće opasna trka za Maradonino bogatstvo

Dijego Armando Maradona preminuo je pre nekoliko dana u 61. godini. I dok ga ceo svet oplakuje i ne može da veruje da je izgubio tako sjajnog fudbalera, porodica je već polako prestala da lije suze i počela je da se bavi njegovim bankovnim računom. Kako je iza sebe ostavio nekoliko bivših žena, borba oko nasledstva biće nemilosrdna, teška, a strani mediji navode i surova. 

Legendarni fudbalski as imao je izuzetno buran ljubavni život. Iz jednog braka i tri vanbračne veze ima petoro dece koju je priznao. Međutim, još četiri žene tvrde da su rodile Maradoni ukupno šestoro dece. Dva deteta žive u Argentini, a četvoro na Kubi. Svi oni smatraju da imaju pravo na deo nasledstva.

Pročitajte: Ženi se Dijego Maradona - Zaprosio devojku na njen 28. rođendan

foto: Instagram printscreen

 

 

Poznati portal "Celebrity Net Worth", koji prati zarade slavnih ličnosti, procenjuje da je Maradona u karijeri zaradio oko pola milijarde dolara. Međutim, nikada nije štedeo novac, maksimalno je uživao u životu. Lake žene, droga, luksuzne nekretnine, skupoceni automobili, nakit, alimentacije... Spiskao je ogromno bogatstvo, ali procenjuje se da mu je ostalo oko 75 miliona dolara.

- Nema nikakve sumnje da će tek sada da krene prava sapunica o Maradoni, rat njegovih naslednika za bogatstvo - poručuje ugledni argentinski novinar Hulio Kiapeta.

Maradona nije napisao testament i to će dodatno zakomplikovati raspodelu njegove imovine, a petoro priznate dece biće u prednosti. Ćerke Dalma (34) i Đanina (31), rođene u braku sa Klaudiom Vilafane, jedinom zakonitom suprugom slavnog fudbalera. Zatim sin Dijego Junior (34), rođen u vezi sa Kristinom Sinagrom, ćerka Jana (25) iz veze sa Valeriom Sabalain i Dijego Fernando (7), rođen tokom veze sa Veronikom Ojedo.

Photo by Hector Vivas Getty Images Via Guliver

 

 

Dodatni problem predstavlja činjenica da se deca međusobno jako loše slažu, piše "Kurir Sport". Samo je sin Dijego (34), koji je rođen i živi u Italiji, u dobrim odnosima sa polusestrama i polubratom. Dvoje dece iz Argentine i četvoro sa Kube tvrde da im je Maradona otac. Mladi "Dijegov" Kubanac već je zatražio da se na telu slavnog fudbalera uradi DNK test kako bi dokazao da mu je on otac. Dakle, čak 11 dece boriće se za imovinu, a sud je potvrdio da će prioritet imati Maradonine najstarije ćerke.

Komentari (0)

Loading