Celebrity News

Slobodan Boba Živojinović za "Story": Nisam samo Brenin muž

Slobodan Boba Živojinović za "Story" otkriva kako je brak s najvećom balkanskom zvezdom održao kvalitetnim tokom 29 godina, šta mu je uvek bilo najvažnije kada su njegovi najbliži u pitanju i kakvu impresivnu investiciju ima na Zlatiboru

Slobodan Boba Živojinović za  "Story": Nisam samo Brenin muž

Nije čest sagovornik novinara, jer se više ne bavi javnim poslom. Ali je uvek tu, prisutan u medijima. Nekadašnji teniski as i profesionalni sportista Slobodan Boba Živojinović (57) decenijama je uspešan poslovni čovek koji danas s ponosom može da kaže da je postigao mnogo.

Za “Story” ekskluzivno otkriva da je trenutno zaokupiran investicijom vrednom 55 miliona evra, a radi se o izgradnji “Covid free” hotelskih apartmana na Zlatiboru. No, povod za intervju s nekadašnjim predsednikom Teniskog saveza Srbije nije bio poslovne prirode.

Popularni Beograđanin nedavno je proslavio 29 godina braka s Lepom Brenom u Monte Karlu, u kom se nalazi njihov drugi dom. To je bio povod da s nekadašnjim prvim igračem sveta u dublu razgovaramo o tome kako uspeva decenijama da održava kvalitetan brak, u kome se s velikom ljubavlju podižu sinovi, njihovo najveće dostignuće.

Kako se vaš i Brenin brak razvijao tokom proteklih 29 godina i kako biste uporedili odnose s početka i danas?

–  I danas traje naša velika ljubav i sve ono što smo osetili u trenu kada smo se videli. Naša današnja zaljubljenost je prelepa. Ne znam koliko ljudi može da se pohvali ovim čime ja mogu: godine koje su iza mene i Brene nisu važne jer ljubav nikad ne može da zamre ako je prava i ako se održava na dobar način. Kada je ljubav u pitanju, isto je kao na početku, čak je i kvalitetnije i drugačije danas. Što se tiče strasti, ona je u početku uvek jaka, ali i danas traje. Normalno je da iz prve mladalačke strasti posle prelazite u neki novi nivo koji je mnogo kvalitetniji, sažetiji i lepši. Posle toliko godina zajedničke ljubavi, strasti i poštovanja, postajete mnogo jača ličnost, ona koja ima veliko iskustvo, zrelost, trezvenost, s drugačijim gledanjem na život.

Slobodan Boba Živojinović za "Story":  Brenina i moja prva želja  je uvek bila da zaštitimo porodicu

 Brak kao institucija danas je devalviran u odnosu na vreme od pre tri decenije, i veliki broj se brzo završi razvodom. Mislite li da danas supružnicima nedostaje sklonost ka poštovanju bračnog partnera i kompromisu?

 

 

– Ako je nešto pravo, onda nije bitno u kom se vremenu to dešava. Ako imaš partnera koji te razume i podržava, lakše je održati dobar supružnički odnos. Brak je kao biljka koja mora da se održava i pazi. Svaki dan mora da se radi nešto dobro kako bi brak opstao. Danas smo izgubili realnost života i postali smo rijaliti društvo, izgubile su se prave vrednosti. Porodica je izgubila značaj i u javnosti. Možda smo svi krivi za to – imamo pogrešne idole danas u odnosu na Brenino i moje vreme. Naša želja je uvek bila da zaštitimo porodicu. Mnogo puta su se pojavljivale pogrešne i netačne vesti o nama. Bio sam predstavljen u nekim medijima kao čovek kakav nisam. Prvih 15 godina su nas mnogi razvodili i to skoro svakih nedelju dana. Morali bismo da imamo kodeks poštovanja prema javnim ličnostima, a voleo bih da se to vrati, kao i da se vrate prave porodične vrednosti. To treba da bude uzor mladima danas.

Kako ste vi odolevali izazovima u braku?

–  Brena i ja smo vrlo jake ličnosti. Upoznali smo se 1987. i zajedno smo 33 godine. Prošli smo sve u životu i imali smo dve potpuno različite karijere, koje nemaju nikakve veze jedna s drugom. Ja sam imao turnire svuda po svetu, a ona je imala koncerte po svim balkanskim zemljama. Najveći uspeh je bio to što smo opstali u takvim okolnostima, ali to je ljubav i osećaj da je taj neko baš za tebe, i da je to ono pravo. Iste noći kada sam je upoznao rekao sam da ću da se oženiti njom, i to se i desilo. Posle toga su došla deca i porodica. To je kruna našeg uspeha. Sa Stefanom, Viktorom, Filipom, i sada sa snajom Aleksandrom i uz unuka, znamo da je to zajedništvo nešto najbolje što postoji. Mi kao porodica pazimo, cenimo i volimo naše zajedništvo. Uz to idu i naše karijere. Nismo se zaustavili na onim primarnim delatnostima koje smo obavljali, već smo napravili životnu nadgradnju, i Brena i ja. Zajedno. 

Slobodan Boba Živojinović otkriva dostignuće na koje je najponosniji

–  S ponosom mogu da istaknem da ima malo sportista koji su s uloženim novcem od sportske karijere napravili mnogo veću zaradu, kao i ime, i postali još uspešniji kao biznismeni nego kao sportiste. Ja sam zaradio više novca kao biznismen. Mi sportisti imamo veliki problem, jednog dana kad se završi duga sportska karijera, treba da pronađemo sebe i da budemo zadovoljni jer je veliki deo života gotov i trebalo bi da bude zamenjen nečim. Nisam bio trener posle okončanja karijere, već predsednik Teniskog saveza desetak godina, što mi je jako drago jer sam mogao da pomognem ljudima i na adekvatan način vratim tenisu ono što mi je dao. A dao mi je sve u životu. Zna se vrlo dobro šta je Brena uradila i pre našeg braka, od našeg venčanja je i snimala filmove, a i otvarali smo zajedno firme u mnogim oblastima. To je bila životna nadgradnja i mogla je da kaže da nije samo pevačica već je uspela da napravi najveću diskografsku produkcijsku kuću, "Zvezde Granda", i da time ostavi ozbiljan trag. Kada pričamo o nama, a brak jeste naš zajednički poduhvat, moram da istaknem da sam se ja povukao iz javnog života. Dovoljno je da imamo dve osobe koje su u medijima, Brenu i snaju Aleksandru, a jedno vreme je i Stefan hteo da se bavi muzikom. Moj način razmišljanja bio je da ne želim da medijima prezentujem i pričam šta sam sve u životu uradio. Svi u mom okruženju znaju ko je Boba Živojinović i šta je svih ovih godina uradio za svoju porodicu.

Lepa Brena: Razvela bih se od Bobe samo u ovom slučaju

 

 

 Brena u svojim intervjuima upravo to naglašava, kao i da ste vi glavna pokretačka energija u porodici. A da li su vaša deca od vas nasledila preduzimljiv duh?

–  Jesu, apsolutno. Uspeh roditelja je da vas deca nadgrade jednog dana. Baš kao što smo Brena i ja napravili naše uspehe. A svi znamo da nije lako biti dete Brene i Bobe, to sve nosi teret. Mi smo normalna porodica i deca to znaju. Ali opet, kada izađu negde, oni su medijski izloženi jer takav je naš život. Stefan i Filip su završili prestižne fakultete u Americi, pohađali su i američku školu ovde, kao i i Viktor. On je krenuo drugim putem, završio je u Srbiji fakultet, ali se otisnuo u svoje poslovne vode. Evo, baš pre neki dan sam pročitao da Brena i ja već dugo radimo ono što Viktor sad radi – vlasnik je kompanije za čišćenje. To uopšte nije istina. To je njegova ideja koja nema veze s nama. Mi nikada ne komentarišemo neistine koje osvanu o nama. Čak ni kada naprave od nas nešto što nismo. Šta treba da radim? Jedino mi ostaje da angažujem neku PR agenciju, da se bavim time, da sedim svaki dan i dajem intervjue i pravdam se nekome, kao i da pričam ko sam i šta sam. Da li sam ja muž Lepe Brene? Jesam, ali sam isto čovek koji je napravio mnogo firmi. Ponosan sam na to i to ne može niko da mi oduzme. 

 


 

 


 


 



 

Komentari (0)

Loading